Ostalo

Svinjska vratina s knedlama i juha od brokule

Press
07.11.2017 23:00

Sastojci:

0,07 kg mozzarelle

3 jaja

0,05 kg špeka

0,15 kg brokule

0,05 kg crvene mrkve

0,05 kg mladogluka

0,10 kg maslaca

0,15 kg bukovača

0,60 kg svinjske vratine

0,25 kg milerama

0,03 kg bosiljka

0,10 kg bageta

0,08 kg cherry rajčica

0,08 kg žutepaprike

0,05 kg paraboiledriže

0,03 kg rukole

0,05 kg lješnjaka

0,05 kg sirupa odagave

2 naranče

juha od brokule 321kuhaj

Priprema:

Juha od brokule: Iskuhati brokulu i izribanu mrkvu. Izblendati sve s malo milerama, začiniti soli,paprom, đumbirom te pri serviranju garnirati s mileramom, zdrobljenom pečenom pancetom i prženim tučenim lješnjacima.

Knedle: Omekšati kruh mileramom, umiješati bukovače nakon što su prodinstane na ulju te mladom luku i panceti. Dodati u masu dobro kuhanu rižu. Začiniti i oblikovati knedle tekuhati ih u slanoj vodi.

Svinjska vratina: Odreske vratine marinirati u ulju sa začinskim travama, soli ipaprom do 45 minuta. Vratinu zapeći na tavi po 4 minute sa svake strane, masnoću uz maslac sačuvati te politi meso i knedle.

Salata: Papriku, mladi luk, rajčice, rikolu i rezanu mozzarellu preliti dressingom od maslinovog ulja, soli, papra, limuna, meda i bosiljka.

Palačinke kuhane u naranči: Gotove palačinke kuhati u umaku od lagano karameliziranog šećera, soka 2 naranče imalo limuna.