Sastojci:
Svinjski kare Iberico 3 kg
Rajčica Datterini Spar Premium 0,800 kg
Luk crveni 3 kom
Mrkva 500 g
Tikvica 500 g
Celer korijen 200 g
Krumpir Crveni 1 kg
Paprika mix 3 kom
Pinjoli 0,050
Ružmarin svježi mala grančica
Limun 1 kom
Češnjak 1 glavica
Postupak:
Kare izrežemo na kotlete, kožu po želji odstranimo, začinimo sa solju, malo maslinovim uljem i ružmarinom. Crveni luk narežemo na trakice, a češnjak na listiće, sve prepržimo na maslinovom ulju s malo soli dok ne posmeđi. Dodamo rajčicu, malo ružmarina, popaprimo i kuhamo dok ne omekša. Na kraju dodamo pinjole i prokuhamo još 3 minute. Stavimo da se hladi. Ostatak povrća narežemo na trakice, dodamo sok jednog limuna, nekoliko listića ružmarina, jednu žlicu maslinovog ulja i tek na kraju posolimo. Pečemo na papiru za pečenje u pećnici na 210C dok ne poprimi lijepu smeđu boju. Kotlete pečemo s obje strane na jakoj vatri dok ne dobe lijepu boju, dodamo papar, malo sitno sjeckanog ružmarina i serviramo na relishu (slatki namaz od voća ili povrća) od rajčice s pečenim povrćem.