Sastojci:
svinjeći kotlets kostima (3 kom) 600 g
krumpir 800 g
povrtnica crna (crna repa) 500 g
bučino ulje 1dl
kukuruzno brašno 100 g
crno vino 2 dl
luk češnjak 3 režnja
luk ljubičasti 100 g
šampinjoni 150 g
mrkva crvena 100 g
peršin svježi pola vezice
svinjska mast 200 g
paprika svježa 100 g
kajmak 100 g
maslac 50 g
Priprema:
Začinite kotlete i popržite na zagrijanoj masnoći. Kad su gotovi, izvaditesa strane i poklopite. Krumpir ogulite i narežitena četvrtine, blanširajte, ocijeditevodu, začinitei stavitepeći u pećnicu. Šampinjone popržite i stavitesa strane. Na masnoći popržite luk, mrkvu, papriku, podlijte vinom, dodajtekajmak i napravite umak. Poslužiteuz prženo meso i pečene krumpire. Povrtnicu ogulite, naribajte, začinitecrnim uljem od buče i poslužiteuz glavno jelo.