Ostalo

Svinjski kotlet po domaći

RTL TV
19.11.2019 10:48

Sastojci:

svinjeći kotlets kostima (3 kom) 600 g

krumpir 800 g

povrtnica crna (crna repa) 500 g

bučino ulje 1dl

kukuruzno brašno 100 g

crno vino 2 dl

luk češnjak 3 režnja

luk ljubičasti 100 g

šampinjoni 150 g

mrkva crvena 100 g

peršin svježi pola vezice

svinjska mast 200 g

paprika svježa 100 g

kajmak 100 g

maslac 50 g


Priprema:

Začinite kotlete i popržite na zagrijanoj masnoći. Kad su gotovi, izvaditesa strane i poklopite. Krumpir ogulite i narežitena četvrtine, blanširajte, ocijeditevodu, začinitei stavitepeći u pećnicu. Šampinjone popržite i stavitesa strane. Na masnoći popržite luk, mrkvu, papriku, podlijte vinom, dodajtekajmak i napravite umak. Poslužiteuz prženo meso i pečene krumpire. Povrtnicu ogulite, naribajte, začinitecrnim uljem od buče i poslužiteuz glavno jelo.