Sastojci:
4 komada kotleta od odojka
2 dl prošeka
1 žlica džema od smokava
ružmarin
1 žličica pesta od bosiljka
2-3 češnja češnjaka
1 luk
4 krumpira
1 tikvica
1 rajčica
1 mozzarella
1 kiselo vrhnje
1 jaje
1 kelj
10-ak komada shiitake gljiva
10-ak komada bukovača
0,5 dl vrhnja a kuhanje
1 poriluk
Priprema:
Kotlete marinirati u prošeku, džemu, češnjaku, ružmarinu, soli i papru. Krumpir narezati na ploške i prokuhati pa ocijediti i staviti u vatrostalnu posudu. Popirjati luk, tikvice, rajčicu i poriluk, dodati pesto od bosiljka. Slagati složenac - red krumpira, red pirjanog povrća, red blanširanog kelja, red mozzarelle. Staviti peći. Od kiselog vrhnja i žumanjka napraviti legir i zadnjih 10 minuta preliti po složencu od povrća. Zapeći na visokoj temperaturi. Gljive popržiti na malo ulja i dodati malo vrhnja za kuhanje, začiniti. Kotlete prepržiti na tavi, podliti s marinadom i paziti da ostanu sočni. Sve zajedno servirati.