Ostalo

Svinjski kotleti s legiranim tikvicama

Danijela i Josip

RTL.hr
04.03.2021 13:00

Sastojci:

4 komada kotleta od odojka

2 dl prošeka

1 žlica džema od smokava

ružmarin

1 žličica pesta od bosiljka

2-3 češnja češnjaka

1 luk

4 krumpira

1 tikvica

1 rajčica

1 mozzarella

1 kiselo vrhnje

1 jaje

1 kelj

10-ak komada shiitake gljiva

10-ak komada bukovača

0,5 dl vrhnja a kuhanje

1 poriluk


Priprema:

Kotlete marinirati u prošeku, džemu, češnjaku, ružmarinu, soli i papru. Krumpir narezati na ploške i prokuhati pa ocijediti i staviti u vatrostalnu posudu. Popirjati luk, tikvice, rajčicu i poriluk, dodati pesto od bosiljka. Slagati složenac - red krumpira, red pirjanog povrća, red blanširanog kelja, red mozzarelle. Staviti peći. Od kiselog vrhnja i žumanjka napraviti legir i zadnjih 10 minuta preliti po složencu od povrća. Zapeći na visokoj temperaturi. Gljive popržiti na malo ulja i dodati malo vrhnja za kuhanje, začiniti. Kotlete prepržiti na tavi, podliti s marinadom i paziti da ostanu sočni. Sve zajedno servirati.