Ostalo

Svinjski lungić u panceti na umaku od crvenog vina sa pireom od batata

Press
11.09.2017 23:00

Sastojci:

jedan komad svinskoglungića

100 g narezan pancete

200 ml crvenog vina

500 g batata

100 g maslaca

100 ml mlijeka

Šećer po potrebi

Sol

Papar

Majčina dušica

Postupak:

Svinski lungić očistimo od žilica te narežemo na medaljone. Dvije šnite pancete prekrižimote na njih stavimo medaljon od lungića isve zajedno lijepo zatvorimo. Ponovimo postupak dok ne iskoristimo sve medaljone. Medaljone popržimo s obje strane da panceta bude hrskava. Na kraju ih stavimou pećnicu na 80 stupnjeva, 12-15 minuta, ovisnoodebljini narezanih medaljona. Na laganoj vatri reduciramo vino na jednu trećinu. Na kraju dodamo majčinu dušicu, papar solte povežemo umak s kockicama hladnog maslaca. Dio maslaca ostavimo za pire od batata. Batat ogulimo, narežemo na velike kocke, posolimo i spar žlica vode zamotamo u aluminijsku foliju.Pečemo u pečnici pola sata na 200 stupnjeva. Izvadimo van i napravimo pire koji začinimo po želji. Serviramo!