Ostalo

Tart od čokolade

Press
23.11.2017 23:00

Sastojci:

0,200 kg oštrog brašna

0,100 kg maslaca

1 jaje

Vanil šećer

0,020 kg šećera

1 limun

0,300 kg čokolade za kuhanje

0,500 kg slatkog vrhnja

0,100 kg kiselog vrhnja

0,100 kg naranča

Priprema: Od brašna, maslaca, jaja, vanilin šećera i šećera zamijesimo prhko tijesto. Po potrebi možemo dodati žlicu kiselog vrhnja. Tijesto ostavimo 10 minuta u hladnjaku da se stisne. Razvaljamo tijesto, stavimo ga u kalup te pečemo na 180 C oko 15-20 min (dok ne dobije boju). Moramo paziti da je pečen i sunutarnje strane. Kad je tijesto pečeno, skuhamo kremu od čokolade.

Za kremu od čokolade potrebno je zagrijati slatko vrhnje (ne smije zakipiti) te dodati natrganu čokoladu. Kad jemalo rastopljena, miješamo sve dok se ne otope sve mrvice čokolade. Zalijemo tijestote stavimo u hladnjak da se hladi. Uz kolač kožemo karamelizirati filete naranče.