Ostalo

Teleći biftek u film tijestu s bademima, umak od grožđa i njoki sa sušenim rajčicama

Press
02.05.2018 10:59

Sastojci:

Teleći biftek

4 lista kore za štrudle (tanke s jajima)

200 g listića badema

150 g bijelog grožđa

400 g žutog krumpira

3 kom jaja

Brašno po potrebi

100 g sušenih rajčica

300 ml crvenog vina

125 g maslaca

50 g ljutike

Sol

Papar

Šećer

Postupak:

Na malo maslaca prepržimo staklasto sitno sjeckanu ljutiku. Podlijemo s crvenim vinom, reduciramo na 2 trećine, usitnimo štapnim mikserom i dodamo 50 g hladnog maslaca narezanog na kockice, kratko prokuhamo, začinimo s paprom i solju i na kraju dodamo prepolovljene bobice grožđa, više ne kuhamo. Držimo na toplom. Bademe tostiramo na suhoj tavi. Teleći biftek očistimo od žilica, odvojimo glavu i rep tako da nam ostane srednji dio bifteka za 2 porcije. Glavu i rep narežemo na grubo i u blenderu s jednim bjelanjkom solju i paprom sameljemo u fini farce . U međuvremenu kuhamo krumpir u kori. Dva lista za štrudle premažemo s malo rastopljenog maslaca i te položimo jednu na drugu. Na koru razmažemo farce na širinu srednjeg dijela bifteka, posipamo prženim bademima i položimo na farce biftek. Narolamo u savijaču, premažemo s razmućenim jajetom i posipamo grubom solju. Položimo na malo zamašćen pleh i pečemo u pećnici oko 22 min na 160. Kuhani krumpir ogulimo i izradimo u pire. Dodamo 1 cijelo jaje i 1 žumanjak, sitno sjeckane sušene rajčice i umijesimo glatko tijesto za njoke, tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini u zmiju" debljine 2 cm i režemo njoke. Kuhamo u slanoj vodi. Štrudlu od mesa prerežemo na 4 ista komada. Poslužimo na dva tanjura s umakom i njokima