Sastojci:
600g telećeg mljevenog mesa
Kajenski papar
30 g kadulje
100 g pistacije
Jedno jaje
100 g svinjske maramice
Pola glavice karfiola
200 g krumpira
250 g maslaca
20 ml alkoholnog octa
100 ml bijelog vina
2 ljutike
Papar po želji
Dva žutanjka
20 g krasuljice
30 g estragona
Sok od pola limunova
200 g šitaki gljiva
Priprema:
Mljeveno teleće meso posolimo, začinimo kajenskim paprom i usitnjenom kaduljom. Dodamo 1 bjelanjak, pistacije i sve dobro rukama promiješamo. Oblikujemo male ovalne polpete, dovoljno će biti 6 komada. Svaku polpetu umotamo u svinjsku maramicu. Pečemo u zagrijanoj pećnici na 200 oko 6-7 minuta. Crepinette izvadimo i držimo na toplom. Od krumpira, karfiola i maslaca izradimo pire. U maloj tavi staklasto prepržimo sitno sjeckanu ljutiku, dodamo bijelo vino i ocat. Reduciramo na pola. Procijedimo u posudu za kuhanje na pari, dodamo nasjeckani estragon i krasuljicu, sok pola limuna, sol i žutanjke te lagano ulijevamo rastopljeni maslac miješajući na pari dok ne dobijemo kremast umak. Šitake gljive sotiramo kratko na vreloj tavi. Na kraju začinimo. Serviramo sve komponente na tanjur.