Sastojci:
celer korijen 200 g
teleći biftek 500 g
žute mahune 200 g
češnjak 30 g
bijelo vino 5 dl
konjak 1 dl
krušne mrvice 100 g
dimljeni špek 200 g
čili svježi 50 g
kiselo vrhnje 200 g
sol
papar
brašno glatko 300 g
majčina dušica svježa
peršin list
maslac 200 g
mlijeko 1 l
šećer 100 g
kim
bio leća 200 g
slanutak 200 g
senf 50 g
Priprema:
Korijen celera kuhati u mješavini vode i mlijeka. Slanutak propasirati štapnim mikserom, dodati čili, češnjak, leću i krušne mrvice. Formirati kuglice od dobivene smjese te ih uvaljati u mrvice i peći u dubokom ulju. Teleći file očistiti od žilica te rezati na filee i peći na vrućem ulju. U toj tavi prepržiti češnjak i čili te podliti vinom, dodati senf i procijediti. U umak dodati maslac i kiselo vrhnje.
Mahune dinstati na luku te ih začiniti solju, jabučnim octom i medom te posuti preprženim špekom. Konjakom flambirati mahune. U umak prije posluživanja dodati majčinu dušicu, peršinov list i kim.