Sastojci:
6 komada telećih kotleta
6 jednakih krumpira
50 g sušenihrajčica
100 g taleggio sira
Dva komada mladog luka
100 g sira ementalera
100 g skute
Limun
100 ml mineralnevode
Dva režnja češnjaka
Vezica vlasca
Nekoliko listića melisa
Pola glavice salate endivije
Dvije mrkve
Postupak:
Oguljeni krumpir stavimo kuhati, a kad je kuhan, oprezno ga prerežemo na pola papolovice nježno izgulimo da dobijemo rupu za punjenje krumpira. Krumpir koji smo izdubili, pomiješamo sa sitno sjeckanim suhim paradajzom, mladim lukom i na kockice narezanim taleggio siromte začinimo. Tom masom punimo krumpire, posipamo ementalerimi zapečemo u pećnici. Teleće kotlete pečemo u tavi, začinimo i držimo na toplom. Salatu operemo, a mrkvu ogulimo i narežemo na tanke rezance. Od skute, korice limuna, mineralne vode, češnjaka, melise, vlasca, soli i papra izradimo štapnim mikserom glatki dressing. Serviramo zapečene krumpire, kotlete, salatu sdressingom na istom tanjuru.