Ostalo

Teleći kotleti sa salatom

Press
24.10.2017 23:00

Sastojci:

6 komada telećih kotleta

6 jednakih krumpira

50 g sušenihrajčica

100 g taleggio sira

Dva komada mladog luka

100 g sira ementalera

100 g skute

Limun

100 ml mineralnevode

Dva režnja češnjaka

Vezica vlasca

Nekoliko listića melisa

Pola glavice salate endivije

Dvije mrkve

Postupak:

Oguljeni krumpir stavimo kuhati, a kad je kuhan, oprezno ga prerežemo na pola papolovice nježno izgulimo da dobijemo rupu za punjenje krumpira. Krumpir koji smo izdubili, pomiješamo sa sitno sjeckanim suhim paradajzom, mladim lukom i na kockice narezanim taleggio siromte začinimo. Tom masom punimo krumpire, posipamo ementalerimi zapečemo u pećnici. Teleće kotlete pečemo u tavi, začinimo i držimo na toplom. Salatu operemo, a mrkvu ogulimo i narežemo na tanke rezance. Od skute, korice limuna, mineralne vode, češnjaka, melise, vlasca, soli i papra izradimo štapnim mikserom glatki dressing. Serviramo zapečene krumpire, kotlete, salatu sdressingom na istom tanjuru.