Ostalo

Teleći medaljoni u krokantu od lješnjaka, bijela palenta i pečeni vrganji

Press
04.12.2017 23:00

Sastojci:

Teleći file

Svježi vrganji

Mrkva

Crveni luk

Češnjak

Bijela kukuruzna krupica

Mlijeko

Maslac

Malvazija

Šećer u prahu

Passatood rajčice

Sol

Papar

Priprema:

Teleći fille izrežemo na medaljone, ispržimo na tavi sa svih strana, začinimo i stavimo na stranu. Lješnjak sameljemougrubo i tostiramo na tavi smalo šećera u prahu i soli dok neposmeđi. Od mlijeka, maslaca i kukuruzne krupice skuhamo kremasto bijelu palentu. U maloj teći pirjamo narezani češnjak, dodamo narezanu mrkvu, crveni luk, šećer i sol. Kad je sve omekanilo, podlijemobijelim vinom, s malo vode i dodamo pasiranu rajčicui po želji mrvicu čilija. Prokuhamo 15 minuta i usitnimo štapnim mikserom u glatku kremu.Po potrebi dodamo još soli. Vrganje očistimo, ne peremo, narežemo na deblje ploške i ispečemo na tavi do smeđe boje. Medaljone uvaljamo u krokanti završimo termički u pećnici na papiru za pečenje. Serviramo palentu, umakod rajčice, medaljone i pečene vrganje.