Sastojci:
Teleći file
Svježi vrganji
Mrkva
Crveni luk
Češnjak
Bijela kukuruzna krupica
Mlijeko
Maslac
Malvazija
Šećer u prahu
Passatood rajčice
Sol
Papar
Priprema:
Teleći fille izrežemo na medaljone, ispržimo na tavi sa svih strana, začinimo i stavimo na stranu. Lješnjak sameljemougrubo i tostiramo na tavi smalo šećera u prahu i soli dok neposmeđi. Od mlijeka, maslaca i kukuruzne krupice skuhamo kremasto bijelu palentu. U maloj teći pirjamo narezani češnjak, dodamo narezanu mrkvu, crveni luk, šećer i sol. Kad je sve omekanilo, podlijemobijelim vinom, s malo vode i dodamo pasiranu rajčicui po želji mrvicu čilija. Prokuhamo 15 minuta i usitnimo štapnim mikserom u glatku kremu.Po potrebi dodamo još soli. Vrganje očistimo, ne peremo, narežemo na deblje ploške i ispečemo na tavi do smeđe boje. Medaljone uvaljamo u krokanti završimo termički u pećnici na papiru za pečenje. Serviramo palentu, umakod rajčice, medaljone i pečene vrganje.