Ostalo

Teletina s mirisnim koromačem

Press
09.11.2017 23:00

Sastojci:

0,40 kg telećegbuta

0,05 kg suncokretovog ulja

Sol

Papar

Vezica svježeg bosiljka

0,10 kg maslaca

Priprema:

Teleći but isjeći naodreske, posoliti ih i prepržiti na ulju da pozlate s obje strane. Podliti vrućom vodom, dodati svježi bosiljaki dinstati dok meso ne omekša. Kada odresci budu mekani, umak završimo i ugustimo kockicama ledenog maslaca. Prethodno iz umaka izvadimo začinsko bilje.

NADJEVENI KOMORAČ

Sastojci:

0,30 kg koromača (2 glavice)

0,30 kg bijelog krumpira

0,20 kg edamera u komadu

0,10 l mlijeka

Sol

Papar

Priprema:

Oprani krumpir u kori skuhati dok ne omekša, ocijediti i oguliti. Glavice koromača oprati, odvojiti stabljike i presjeći po pola uzdužno. Izdubiti sredinu svake polovice iizrezati na kockice. Izdubljene polovice kuhati u posoljenoj vodi, ključaloj, 6-8 minuta, da omekšaju, a ostanu čvrsti. Ocijediti i ostaviti da se ohlade. Isjeckati stabljike koromača, dodati izgnječeni krumpir, mlijeko, maslac, sitno kosani češnjak, rendani sir, posoliti i popapriti te umiješati u pire. Polovine koromača puniti nadjevom, poslagati u tepsiju, dolitimalo vodemeđu kockice od izdubljenog komorača, posoliti. Pečene koromače složiti kraj telećih odrezaka u umaku.