Sastojci:
0,40 kg telećegbuta
0,05 kg suncokretovog ulja
Sol
Papar
Vezica svježeg bosiljka
0,10 kg maslaca
Priprema:
Teleći but isjeći naodreske, posoliti ih i prepržiti na ulju da pozlate s obje strane. Podliti vrućom vodom, dodati svježi bosiljaki dinstati dok meso ne omekša. Kada odresci budu mekani, umak završimo i ugustimo kockicama ledenog maslaca. Prethodno iz umaka izvadimo začinsko bilje.
NADJEVENI KOMORAČ
Sastojci:
0,30 kg koromača (2 glavice)
0,30 kg bijelog krumpira
0,20 kg edamera u komadu
0,10 l mlijeka
Sol
Papar
Priprema:
Oprani krumpir u kori skuhati dok ne omekša, ocijediti i oguliti. Glavice koromača oprati, odvojiti stabljike i presjeći po pola uzdužno. Izdubiti sredinu svake polovice iizrezati na kockice. Izdubljene polovice kuhati u posoljenoj vodi, ključaloj, 6-8 minuta, da omekšaju, a ostanu čvrsti. Ocijediti i ostaviti da se ohlade. Isjeckati stabljike koromača, dodati izgnječeni krumpir, mlijeko, maslac, sitno kosani češnjak, rendani sir, posoliti i popapriti te umiješati u pire. Polovine koromača puniti nadjevom, poslagati u tepsiju, dolitimalo vodemeđu kockice od izdubljenog komorača, posoliti. Pečene koromače složiti kraj telećih odrezaka u umaku.