Ostalo

Tim Grad - Jelovnik broj 2

Press
20.02.2017 23:00

Cous-cous salata sa sezamom

Sastojci: Cous-cous, krastavac, mrkva, paprika, maslinovo ulje, limeta, papar, korijander, svježa menta, sol i češnjak.

Postupak: Od sastojaka napravite salatu!

Juneći carpaccio s rukolom i ovčjim sirom

Sastojci: Juneći biftek, rukola, tvrdi ovčji sir, kiseli krastavci, senf, kapare, kečap, limun, crveni luk, papar, sol, maslinovo ulje, limun.

Postupak: Juneći biftek očistimo od žilica, narežemo na ploške cca 6-8 mm debljine, svaku plošku malo nauljimo i između dvije folije jako tanko istučemo čekićem za meso. Od kiselih krastavaca, senfa, kapara, kečapa, limuna, crvenog luka, papra i soli napravimo štapnim mikserom gustu kremu. Kremu razmažemo žlicom po tanjuru, s istučenog bifteka skinemo gornju foliju pa ga okrenemo na kremu na tanjuru, skinemo i drugu foliju. Rukolu začinimo maslinovim uljem i limunom, stavimo na carpaccio, po svemu naribamo ovčji sir.

Rimski njoki punjeni mesom kozica na dipu od vlasca

Sastojci: kozice, griz, krupica, mlijeko, tvrdi ovčji sir, maslac, jaja, sol, papar, mileram, limun, vlasac.

Postupak: U kipuće mlijeko dodajte miješajući griz i na kraju maslac, masa treba biti gusta kao palenta, maknite s vatre i dodajte naribani ovčji sir i miješajući jedan po jedan žumanjak dok masa ne bude jednolična i kompaktna. Masu razmažite na pleh u koji ste stavili papir za pečenje na debljinu od oko 1 cm i stavite da se ohladi. Metalnim kalupom 7 cm izrežite krugove, kalup močite u vodi. Očišćene repove kozica, jedan bjelanjak i sol sameljite u blenderu do guste mase. U izrezanim krugovima tijesta palcem utisnite malu rupu, u nju stavite masu od kozica. Poklopite nježno drugim izrezanim krugom od tijesta te lagano pritisnite rubove. Takve pogačice pospite još ribanim sirom i pecite u pećnici na 200 c dok ne porumene. Da biste imali dovoljno krugova od tijesta, koristite 2 pleha. Od milerama, vlasca, limuna, soli i papra izradite gusti umak (dip), koji servirajte uz Rimske njoke.

Grdobina u pivskom tijestu, pire od buće, grilani medaljoni tikvice, tartarski umak

Sastojci: grdobina, buća, pivo, jaja, brašno, senf, limun, majoneza, kiselo vrhnje, sol, papar, buća, maslac, tikvice, kiseli krastavci, kapare i peršin.

Postupak: Grdobinu očistite od kože i kostiju tako da dobijete 2 lijepa fileta. Filet izrežite na 3 cm debele medaljone. Od brašna, piva, žumanjaka i snijega bjelanjaka, soli izradite pivsko tijesto. Medaljone začinimo, provučemo kroz brašno, pivsko tijesto i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno-žute boje. Tikvice narežemo na medaljone te posolimo. Grilamo na vrućoj tavi s nekoliko kapi ulja. Od buće napravimo pire, a od ostalih sastojaka tartarski umak. Serviramo.

Jabuke u šlafroku, umak od vanilije

Od dobivenih sastojaka napravite jabuke u šlafroku i umak od vanilije