Salata s ječmom, korjenastim povrćem i sjemenkama
Ječam, korjenasto povrće, sjemenke, začinsko bilje, ulje, limun, sol ipapar. Od navedenih sastojaka napravite salatu.
Carpaccio od cikle s dimljenom pastrvom
Sastojci: cikla, dimljena pastrva, senf, bućino ulje, češnjak, klice, bućine sjemenke, majoneza, ocat, sol, papar i mljeveni kim.
Postupak:
Ciklu skuhajte, ohladite, ogulite, narežite na što tanje ploške, začinite solju, octom i mljevenim kimom. Od senfa, majoneze, octa i bućinog ulja izradite gusti dresing. Listiće cikle poslažite na tanjur, prelijte dresingom, stavite gore dimljenu pastrvu, klice te pospite prženim košticama buće.
Sastojci: brašno, jaja, brancin, češnjak, maslac, sol, papar, peršin, limun.
Postupak: Umijesite od jaja i brašna tvrđe tijesto, poklopite i pustite da malo odstoji. Brancin filetirajte, kosti sačuvajte za umak. Od kostiju, češnjaka, limunovog soka, malo brašna i vode skuhajte rjeđi umak, procijedite i začinite solju paprom i naribanom koricom limuna, stavite sa strane. Filet ribe bez kostiju, malo češnjaka, peršin, sol jedan bjelanjak sameljite jako u blenderu dok ne dobijete gustu masu za punjenje. Tijesto razvaljajte što tanje na stolu, najvećim metalnim krugom izrežite krugove, premažite krugove razmućenim jajetom, u sredinu stavite punjenje od ribe te ih preklopite u polumjesec, rubove pritisnite. Raviole skuhajte u slanoj vodi, dobro ocijedite te servirajte s vrućim umakom od limuna.
Hrskavi teleći kotleti , gratinirani krumpir, brokula, umak od pečenja
Sastojci: teleći kare, krumpir, majčina dušica, sol, papar, krušne mrvice, mlijeko, češnjak, brokula, brašno, vrhnje za kuhanje, peršin i maslac.
Postupak: Teleći kare očistite i izrežite kotlete, začinite. Ostatke mesa od čišćenja kotleta posolite te jako ispecite u pećnici, podlijte vodom da se sve s pleha otpusti, prelijte sve u lonac, začinite po potrebi, zgusnite po volji te procijedite kroz fino sito. Stavite u blender krušne mrvice, majčinu dušicu, peršin i sve sameljite. U tu masu dobro utisnite izrezane i očišćene kotlete, pržite kotlete na tavi s jako malo ulja dok ne porumeni s obje strane. Kotlete preselite u pećnicu na rešetku na 95 C i pecite još 15 min da ostanu lijepi roza iznutra, a hrskavi izvana. Pazite da ne budu krvavi, sirovi. Od ostalih sastojaka napravite gratinirani krumpir, brokulu skuhajte u slanoj vodi. Servrajte s umakom
Brza pita od jabuke, sladoled
Od dobivenih sastojaka napravite pitu od jabuka i servirajte sa sladoledom