Sastojci:
oštro brašno 200 g
maslac 200 g
poriluk 500 g
špek u komadu400 g
vrhnje za kuhanje 1 l
jaja 6 kom
maturirani cheddar, svijetli 200 g
mileram 300 g
limun 1 kom
Priprema:
Umijesiti tijesto od maslaca i oštrog brašna, posoliti prema ukusu i lagano pošećeriti. Ostaviti tijesto da odmori. Odmoreno tijesto razvaljati ili samo rukama utisnuti u tepsiju i ispeći "na slijepo" uz pomoć papira za pečenje i riže ili graha.
Slaninu hrskavo ispržiti i dodati poriluk, pržiti do karamelizacije. Kada je gotovo,ocijediti od masnoće i ohladiti.
Napraviti mješavinu od 4 jaja i 0,5 l vrhnja za kuhanje, naribati maturirani cheddar, posoliti i popapriti po želji i dodati ohlađeni poriluk i slaninu i sitno kosani peršin.
Mješavinu preliti preko pečenog tijesta i peći još dvadesetak minuta na 220 C.
Poslužiti uz malo milerama.