Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Finale

Quiche Loraine

Ivana i Juan

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 20.3.2022. u 13:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci: 

oštro brašno 200 g

maslac 200 g

poriluk 500 g

špek u komadu 400 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

vrhnje za kuhanje 1 l

jaja 6 kom

Upravo se čita

Image
OD PONEDJELJKA DO PETKA U 20.15 SATI

Vrijeme je za delicije iz Karlovačke županije! Uslast!

maturirani cheddar, svijetli 200 g

mileram 300 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

limun 1 kom

Priprema: 

Umijesiti tijesto od maslaca i oštrog brašna, posoliti prema ukusu i lagano pošećeriti. Ostaviti tijesto da odmori. Odmoreno tijesto razvaljati ili samo rukama utisnuti u tepsiju  i ispeći "na slijepo" uz pomoć papira za pečenje i riže ili graha.
Slaninu hrskavo ispržiti i dodati poriluk, pržiti do karamelizacije. Kada je gotovo, ocijediti od masnoće i ohladiti.

Napraviti mješavinu od 4 jaja i 0,5 l vrhnja za kuhanje, naribati maturirani cheddar, posoliti i popapriti po želji i dodati ohlađeni poriluk i slaninu i sitno kosani peršin. 

Mješavinu preliti preko pečenog tijesta i peći još dvadesetak minuta na 220 °C. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poslužiti uz malo milerama.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Epizoda 21

Gregada od raže

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba