Ostalo

Quiche Loraine

Ivana i Juan

RTL.hr
20.03.2022 13:30

Sastojci:

oštro brašno 200 g

maslac 200 g

poriluk 500 g

špek u komadu400 g

vrhnje za kuhanje 1 l

jaja 6 kom

maturirani cheddar, svijetli 200 g

mileram 300 g

limun 1 kom


Priprema:

Umijesiti tijesto od maslaca i oštrog brašna, posoliti prema ukusu i lagano pošećeriti. Ostaviti tijesto da odmori. Odmoreno tijesto razvaljati ili samo rukama utisnuti u tepsiju i ispeći "na slijepo" uz pomoć papira za pečenje i riže ili graha.
Slaninu hrskavo ispržiti i dodati poriluk, pržiti do karamelizacije. Kada je gotovo,ocijediti od masnoće i ohladiti.

Napraviti mješavinu od 4 jaja i 0,5 l vrhnja za kuhanje, naribati maturirani cheddar, posoliti i popapriti po želji i dodati ohlađeni poriluk i slaninu i sitno kosani peršin.

Mješavinu preliti preko pečenog tijesta i peći još dvadesetak minuta na 220 C.

Poslužiti uz malo milerama.