Potrebni Sastojci:
- 250gdimljeni lososa
- 4 jaja
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica šećera
- 200g brašna
- 7 g suhog kvasca
- 125 ml vode
- 1 svježi kopar
- 50 g kavijara
- 1 limun
- sol
- papar
Upute po koracima:
1. Na dasku za tijesto prosijamo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta.
2. Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci veličine nešto veće od posude u kojoj ćemo ga peći.
3. Tijesto umetnemo u posudu visine 2-3 cm i poravnamo sa rubom posude.
4. Žumanjak poprskamo sa malo vode, promiješamo te premažemo složeno tijesto. Ostavimo da stoji još 10 minuta.
5. Meso lososa usitnimo na komadiće i očistimo od kosti ukoliko ih nađemo, pomiješamo sa sitno nasjeckanim koprom, jajima, vrhnjem za kuhanje, izmiješamo te začinimo soli i paprom.
6. U posebnoj posudi napravimo šlag od slatkog vrhnja te i njega umiješamo u smjesu od dimljenog lososa.
7. Zgotovljenu smjesu prelijemo preko dignutog tijesta u posudi za pečenje.