Ostalo

Tortice od grdobine s umakom od škampa

Press
04.04.2018 09:30

Sastojci:

300 g cornflakesa

200 g svježih šparoga

100 ml pelata

100 ml bijelog vina

3 jaja

3 režnja češnjaka

100 g mladog špinata

500 g svježih škampi

800 g repa grdobine

50 g maslaca

300 g mladog krumpira

100 g crvenog luka

100 g mrkve

Oštro brašno

Sol

Papar

Priprema:

Škampe očistimo od ljuske, stavimo ih sa strane i sačuvamo ljuske. Na malo ulja prepržimo luk, mrkvu i češnjak. Dodamo ljuske te i njih pržimo nekoliko minuta i podlijemo s malo vina. Kad vino ispari, dodamo pelate i 3 dcl vode. Sve dobro prokuhamo. Kad je kuhano, grubo sameljemo štapnim mikserom i procijedimo, te ponovno stavimo na tavu i reduciramo po potrebi do kremaste gustoće. Začinimo.

Repove grdobine očistimo od opni i maknemo kost. Narežemo na manje komade i usitnimo u blenderu s pola češnjaka, malo soli i pola bjelanjka u gusti tzv. farce" (naziv za riblje ili mesno tijesto). Farce razmažemo na prozirnoj foliji na debljinu od 1 cm u obliku pravokutnika. Na farce položimo očišćene i posoljene škampe. Na prvu trećinu od dolje položimo listiće špinata. Sve zarolamo u rolicu koju dobro zamotamo u foliju kao bonbon. Tu istu rolicu ponovno zamotamo, ali ovaj put u alu- foliju i krajeve dobro uvrnemo. Rolicu kuhamo 20 minuta u vrućoj vodi, ali voda ne smije jako kuhati. Rolicu oprezno odmotamo i narežemo na 4 jednaka dijela. Svaku rolicu paniramo u brašnu, jajima i usitnjenom cornflakesu. Pržimo duboko u vrućem ulju oko 3 minute. Serviramo sa sotiranim šparogama, mladim krumpirom i umakom od škampa.