Sastojci:
300 g cornflakesa
200 g svježih šparoga
100 ml pelata
100 ml bijelog vina
3 jaja
3 režnja češnjaka
100 g mladog špinata
500 g svježih škampi
800 g repa grdobine
50 g maslaca
300 g mladog krumpira
100 g crvenog luka
100 g mrkve
Oštro brašno
Sol
Papar
Priprema:
Škampe očistimo od ljuske, stavimo ih sa strane i sačuvamo ljuske. Na malo ulja prepržimo luk, mrkvu i češnjak. Dodamo ljuske te i njih pržimo nekoliko minuta i podlijemo s malo vina. Kad vino ispari, dodamo pelate i 3 dcl vode. Sve dobro prokuhamo. Kad je kuhano, grubo sameljemo štapnim mikserom i procijedimo, te ponovno stavimo na tavu i reduciramo po potrebi do kremaste gustoće. Začinimo.
Repove grdobine očistimo od opni i maknemo kost. Narežemo na manje komade i usitnimo u blenderu s pola češnjaka, malo soli i pola bjelanjka u gusti tzv. farce" (naziv za riblje ili mesno tijesto). Farce razmažemo na prozirnoj foliji na debljinu od 1 cm u obliku pravokutnika. Na farce položimo očišćene i posoljene škampe. Na prvu trećinu od dolje položimo listiće špinata. Sve zarolamo u rolicu koju dobro zamotamo u foliju kao bonbon. Tu istu rolicu ponovno zamotamo, ali ovaj put u alu- foliju i krajeve dobro uvrnemo. Rolicu kuhamo 20 minuta u vrućoj vodi, ali voda ne smije jako kuhati. Rolicu oprezno odmotamo i narežemo na 4 jednaka dijela. Svaku rolicu paniramo u brašnu, jajima i usitnjenom cornflakesu. Pržimo duboko u vrućem ulju oko 3 minute. Serviramo sa sotiranim šparogama, mladim krumpirom i umakom od škampa.