Polpete od patliđana, badema i tikvice na šalši sa pinjolima
Sastojci:
Patlidžan 2 kom
Tikvica 1 kom
Badem listići 1 pakiranje
Jaja 2 kom
Krušne mrvice
Bosiljak
Sol
Papar
Sjeckana rajčica 2 pakiranja manja
Češnjak
Crveni luk 2 kom
Maslinovo ulje
Pinjoli 1 malo pakiranje
Sir ribanac
Sol
Papar
Priprema:
Patlidžan narezati na male kockice. Tikvice posoliti da puste vodi. Listiće badema popržiti na maslinovu ulju. Ohlađene patlidžane pomiješati s ribanim tikvicama, dodati jaje, krušne mrvice, sir, sve dobro pomiješati. Oblikovati polpete i uvaljati u listiće badema. Na maslinovu ulju popržiti luk, dodati sjeckanu rajčicu, začiniti sol, papar, bosiljaki na kraju dodati tostirane pinjole.
Sarmice od kelja sbulgurom i sjemenkama lana u umaku svrganjima i timijanom na tartufiranom pire krumpiru
Sastojci:
Kelj manja glavica 1 kom
Bulgur 1 pakiranje
Sjemenke lana 0,030
Jaja 2 kom
Timijan 1 manja vezica
Maslac 0,125
Tartufata1 pakiranje
Ulje tartufa 1 mala flašica
Suhi vrganji 1mala vrečica
Krumpir bijeli 0,600 kg
Luk crveni 2 glavice
Priprema:
Blanširati listove kelja. Skuhati lan i bulgur, u mješavinu umiješati jaje, začiniti solju i paprom. Mješavinu zaviti u kelj. Sarmice popržiti na maslinovu ulju. Skuhati krumpir, napraviti pire, dodati masline. Dobro izraditi i na kraju aromatizirati tartufatom. Popržiti luk na maslinovu ulju, vrganje prvo namočiti u vodi, a zatim ih dodati na luk te pirjati. Začiniti solju, paprom i timijanom.