Ostalo

'U zdravom tijelu'

Ivana i Juan

RTL.hr
23.02.2022 11:30

Polpete od patliđana, badema i tikvice na šalši sa pinjolima


Sastojci:

Patlidžan 2 kom

Tikvica 1 kom

Badem listići 1 pakiranje

Jaja 2 kom

Krušne mrvice

Bosiljak

Sol

Papar

Sjeckana rajčica 2 pakiranja manja

Češnjak

Crveni luk 2 kom

Maslinovo ulje

Pinjoli 1 malo pakiranje

Sir ribanac

Sol

Papar


Priprema:

Patlidžan narezati na male kockice. Tikvice posoliti da puste vodi. Listiće badema popržiti na maslinovu ulju. Ohlađene patlidžane pomiješati s ribanim tikvicama, dodati jaje, krušne mrvice, sir, sve dobro pomiješati. Oblikovati polpete i uvaljati u listiće badema. Na maslinovu ulju popržiti luk, dodati sjeckanu rajčicu, začiniti sol, papar, bosiljaki na kraju dodati tostirane pinjole.

Ivana i Juan


Sarmice od kelja sbulgurom i sjemenkama lana u umaku svrganjima i timijanom na tartufiranom pire krumpiru


Sastojci:

Kelj manja glavica 1 kom

Bulgur 1 pakiranje

Sjemenke lana 0,030

Jaja 2 kom

Timijan 1 manja vezica

Maslac 0,125

Tartufata1 pakiranje

Ulje tartufa 1 mala flašica

Suhi vrganji 1mala vrečica

Krumpir bijeli 0,600 kg

Luk crveni 2 glavice


Priprema:

Blanširati listove kelja. Skuhati lan i bulgur, u mješavinu umiješati jaje, začiniti solju i paprom. Mješavinu zaviti u kelj. Sarmice popržiti na maslinovu ulju. Skuhati krumpir, napraviti pire, dodati masline. Dobro izraditi i na kraju aromatizirati tartufatom. Popržiti luk na maslinovu ulju, vrganje prvo namočiti u vodi, a zatim ih dodati na luk te pirjati. Začiniti solju, paprom i timijanom.