Sastojci:
0,4 kg svinjskog lungića
0,4 kg bundeve
0,05 kg ljubičastog luka
0,2 l crnog vina
0,015 kg šećera
0,015 kg soli
0,01 kg papra
0,08 kg pršuta narezanog na ploške
0,005 kg muškatnog oraščića
0,1 l ekstra djevičanskog maslinovog ulja
0,05 l kiselog vrhnja
0,005 kg timijana
Dodatni pribor:
štapni mikser
čačkalice
maćuhice za dekoraciju
Priprema:
Lungiće narezati na komade debljine 3-4 cm, dobro začiniti solju i paprom te omotati pršutom i učvrstiti čačkalicom. Bundevu narezati na kockice i staviti kuhati. Kad se skuha, ocijediti i dodati kiselo vrhnje. Zatim štapnim mikserom izmiješati u pire i dodati sol, papar, muškatni oraščić i timijan. Lungić ispeći na tavi oko 8 minuta sa svake strane, prvo zapeći na jačoj vatri pa onda smanjiti. Na maslinovom ulju dinstati ljubičasti luk sa šećerom da se karamelizira, dodati malo vina i štapnim mikserom sve izmiješati. Zatim dodati ostatak vina i reducirati sve dok se ne napravi gusti i kremasti umak.