Ostalo

Umotani lungić s pireom od bundeve

Press
06.02.2018 12:10

Sastojci:

0,4 kg svinjskog lungića

0,4 kg bundeve

0,05 kg ljubičastog luka

0,2 l crnog vina

0,015 kg šećera

0,015 kg soli

0,01 kg papra

0,08 kg pršuta narezanog na ploške

0,005 kg muškatnog oraščića

0,1 l ekstra djevičanskog maslinovog ulja

0,05 l kiselog vrhnja

0,005 kg timijana

Dodatni pribor:

štapni mikser

čačkalice

maćuhice za dekoraciju

Priprema:

Lungiće narezati na komade debljine 3-4 cm, dobro začiniti solju i paprom te omotati pršutom i učvrstiti čačkalicom. Bundevu narezati na kockice i staviti kuhati. Kad se skuha, ocijediti i dodati kiselo vrhnje. Zatim štapnim mikserom izmiješati u pire i dodati sol, papar, muškatni oraščić i timijan. Lungić ispeći na tavi oko 8 minuta sa svake strane, prvo zapeći na jačoj vatri pa onda smanjiti. Na maslinovom ulju dinstati ljubičasti luk sa šećerom da se karamelizira, dodati malo vina i štapnim mikserom sve izmiješati. Zatim dodati ostatak vina i reducirati sve dok se ne napravi gusti i kremasti umak.