Ostalo

Varivo iz Milana

Press
18.10.2017 23:00

Sastojci:

0,050 kg pancetebez glutena

Češnjak

Luk

Peršin

0,020 kg celera listaša

0,250 kg rajčice

0,100 kg mrkve

0,400 kg krumpira

0,300 kg tikvica

Maslinovo ulje

0,200 kg kelja

0,200 kg graška

1 kg kuhanog graha

Riža (dugo zrno)

Kadulja

Bosiljak

Sol i papar

Parmezan

Priprema:

Na sitno nasjeckamo pancetu s češnjakom i lukom te dodamo peršin i celer koji također nasjeckamo.

Mješavinu stavimo u lonac, dodamo mrkvu, krumpir, tikvice i rajčice. Dodamo maslinovo ulje i prelijemo s2 litre vode, odnosno laganog temeljca. Dodamo sol te zagrijemo na jačoj vatri dok ne proključa. Smanjimo vatru na lagano i kuhamo oko 2 sata. Ako imamo suhi grah, bilo bi poželjno da ga dodamo nakon pola sata u tekućinu. Sada dodajemo grašak, kelj (grah ako ga nismo prije stavili) te kuhamo oko 15 minuta, zatim dodamo rižu i kuhamo oko 18 minuta, ovisno o riži i željenoj "al dente" tvrdoći. Ugasimo vatru, dodamo svježe začine i poslužimo s pregršt naribanog parmezana i malo maslinovog ulja.