Sastojci:
0,050 kg pancetebez glutena
Češnjak
Luk
Peršin
0,020 kg celera listaša
0,250 kg rajčice
0,100 kg mrkve
0,400 kg krumpira
0,300 kg tikvica
Maslinovo ulje
0,200 kg kelja
0,200 kg graška
1 kg kuhanog graha
Riža (dugo zrno)
Kadulja
Bosiljak
Sol i papar
Parmezan
Priprema:
Na sitno nasjeckamo pancetu s češnjakom i lukom te dodamo peršin i celer koji također nasjeckamo.
Mješavinu stavimo u lonac, dodamo mrkvu, krumpir, tikvice i rajčice. Dodamo maslinovo ulje i prelijemo s2 litre vode, odnosno laganog temeljca. Dodamo sol te zagrijemo na jačoj vatri dok ne proključa. Smanjimo vatru na lagano i kuhamo oko 2 sata. Ako imamo suhi grah, bilo bi poželjno da ga dodamo nakon pola sata u tekućinu. Sada dodajemo grašak, kelj (grah ako ga nismo prije stavili) te kuhamo oko 15 minuta, zatim dodamo rižu i kuhamo oko 18 minuta, ovisno o riži i željenoj "al dente" tvrdoći. Ugasimo vatru, dodamo svježe začine i poslužimo s pregršt naribanog parmezana i malo maslinovog ulja.