Ostalo

Viška pogača

Osnovni recept

RTL.hr
08.03.2022 08:00

Sastojci :

Brašno glatko, 0,6kg

Sol, 0,015 kg

Kvasac,1 kocka

Maslinovo ulje, 0.6l

Topla voda 0,32l

- Punjenje:

Maslinovo ulje

Crveni luk

Pelati

Koncetrat rajčice

Ružmarin

Bijelo vino

Fileti inćuna

Papar

Sol

Šećer


Postupak:

Od glatkog brašna, soli, maslinovog ulja, kvasca i malo mlake vode zamijesiti srednje tvrdo tijesto i pustiti da se diže. Crveni luk, narezan na listiće, prepržiti na maslinovom ulju, samo da povene. Dodati izgnječene pelate, bijelo vino, papar i malo šećera. Kad umak zavrije, ohladiti ga.

Dignuto tijesto podijeliti na dva dijela, s tim da jedan dio mora biti malo veći kako bi, nakon razvlačenja, bio dovoljan da pokrije rubove pleha za pečenje. Na taj dio staviti umak od rajčica i luka te poslagati filete slanih inćuna. Po želji dodati i pokoji listić ružmarina. Sve to pokriti razvaljanim drugim dijelom tijesta. Rubove tijesta spojiti u mali vjenčić. Gornji dio izbosti vilicom, premazati maslinovim uljem i peći pola sata na 180C.

Dobar tek!