Sastojci :
Brašno glatko, 0,6kg
Sol, 0,015 kg
Kvasac,1 kocka
Maslinovo ulje, 0.6l
Topla voda 0,32l
- Punjenje:
Maslinovo ulje
Crveni luk
Pelati
Koncetrat rajčice
Ružmarin
Bijelo vino
Fileti inćuna
Papar
Sol
Šećer
Postupak:
Od glatkog brašna, soli, maslinovog ulja, kvasca i malo mlake vode zamijesiti srednje tvrdo tijesto i pustiti da se diže. Crveni luk, narezan na listiće, prepržiti na maslinovom ulju, samo da povene. Dodati izgnječene pelate, bijelo vino, papar i malo šećera. Kad umak zavrije, ohladiti ga.
Dignuto tijesto podijeliti na dva dijela, s tim da jedan dio mora biti malo veći kako bi, nakon razvlačenja, bio dovoljan da pokrije rubove pleha za pečenje. Na taj dio staviti umak od rajčica i luka te poslagati filete slanih inćuna. Po želji dodati i pokoji listić ružmarina. Sve to pokriti razvaljanim drugim dijelom tijesta. Rubove tijesta spojiti u mali vjenčić. Gornji dio izbosti vilicom, premazati maslinovim uljem i peći pola sata na 180C.
Dobar tek!