Ostalo

Volim raviole

Press
19.09.2017 22:00

Sastojci:

2 jaja

350 g brašna

sol, papar

0,5 dcl ulja

5 g češnjaka

0,2 dcl brandyja

20 g luka kozjaka

20 g timijana

20 g maslaca

30 g kadulje

0,3 dcl maslinovog ulja

0,5 dcl džema od borovnice

0,2 dcl acetabalsamica

200 g telećihjetrica

10 g klinčića

30 g moscavada

Priprema:

Zamijesiti tijesto i ostaviti ga da odstoji u frižideru. Jetru očistiti i nasjeckati na kockice te popržiti na češnjaku i luku, pa flambirati sbrandyjem. Jetru usitniti u paštetu u blenderu uz dodatak maslaca. Puniti raviolepaštetomi kuhati ih 3-4 minute. Zatim popržimo gotove raviole u maslacu s kaduljom. Umak od džema od borovnice, acetai smeđeg šećera prokuhamo.