Ostalo

Vratina u pivskom tijestu, pire sa špekom i porilukom uz dip od ricotta sira i vlasca

Press
02.05.2018 10:52

Sastojci:

600 g svinjske vratine

300 ml pive

2 kom jaja

200 g brašna

500 g krumpira

100 g poriluka

100 g dimljenog špeka

125 g maslaca

Muškatni oraščić

100 g Ricotta sira

50 g milerama

50 g vlasca

Sol

Papar

Ulje za prženje

Postupak:

Svinjsku vratinu narežemo na debljinu 1,5 cm, posolimo i čekićem za meso tanko razlupamo.Od piva, žumanjaka, brašna, soli izradimo gusto lijevano tijesto. Bjelanjke istučemo u snijeg.Pomiješamo nježno s lijevanim tijestom. Svinjsku vratinu provučemo kroz brašno, kroz lijevano tijesto i pržimo u dubokoj masnoći na srednjoj vatri. Krumpir ogulimo, skuhamo i napravimo pire s maslacem. Špek narežemo na sitne kockice i prepržimo na malo masti, dodamo oprani i sitno sjeckani poriluk. Pirjamo dok poriluk ne omekša. Pomiješamo s pireom. Po želji dodamo i malo mljevenog kima. Od ricotte, vlasca, češnjaka u prahu i milerama izradimo dip . Poslužimo.