Sastojci:
600 g svinjske vratine
300 ml pive
2 kom jaja
200 g brašna
500 g krumpira
100 g poriluka
100 g dimljenog špeka
125 g maslaca
Muškatni oraščić
100 g Ricotta sira
50 g milerama
50 g vlasca
Sol
Papar
Ulje za prženje
Postupak:
Svinjsku vratinu narežemo na debljinu 1,5 cm, posolimo i čekićem za meso tanko razlupamo.Od piva, žumanjaka, brašna, soli izradimo gusto lijevano tijesto. Bjelanjke istučemo u snijeg.Pomiješamo nježno s lijevanim tijestom. Svinjsku vratinu provučemo kroz brašno, kroz lijevano tijesto i pržimo u dubokoj masnoći na srednjoj vatri. Krumpir ogulimo, skuhamo i napravimo pire s maslacem. Špek narežemo na sitne kockice i prepržimo na malo masti, dodamo oprani i sitno sjeckani poriluk. Pirjamo dok poriluk ne omekša. Pomiješamo s pireom. Po želji dodamo i malo mljevenog kima. Od ricotte, vlasca, češnjaka u prahu i milerama izradimo dip . Poslužimo.