Ostalo

X gulaš s njokima i kruškama

RTL TV
06.12.2019 09:33

Sastojci:

kesteni 100 g
kruška 200 g
filet divljači 500 g
marmelada od marelica 25 g
crno vino 300 ml
krumpir žuti 300 g
brašno 250 g
jaja 2 kom
crveni luk 120 g
lješnjaci 10 g
sol
papar
šećer
mrkva 100 g
klinčić
maslac 20 g
Bovi blue sir 10 g
ružmarin


Priprema:

Od očišćenog fileta divljači narezati kockice i meso zapeći na ulju. Maknuti meso na stranu, a na masnoći gdje se peklo meso popirjati luk narezan na sitne kockice. Kad luk omekša, dodati sitno naribanu mrkvu. Kratko pirjati i dodati meso, klinčić, crno vino, sol, papar i ružmarin. Poklopiti meso i ostaviti da se pirja.

Krumpir narezati na kockice i kuhati u slanoj vodi. Kad je krumpir kuhan, ocijediti ga i zgnječiti, ohladiti i dodati izmrvljene kestene, jaja i oštro brašno. Napraviti kompaktnu smjesu. izraditi njoke i skuhati ih u slanoj vodi. Kuhane njoke dodati u meso i završiti maslacem i marmeladom od marelice.

Kruške očistiti i ispeći. Narezati ih na polumjesece, na njih naribati Bovi blue i posuti ih tostiranim lješnjacima.