Ostalo

Za chill

Press
14.11.2017 23:00

Sastojci:

0,700 kg miješanog mljevenog mesa

0,300 kg crvenogluka

0,008 kg sušenogorigana

1 dcl suhog bijelog vina

16 komada cannellona

0,100 kg maslaca

0,500 kg rajčice

0,006 kg majčinedušice

0,300 kg mozzarelle

0,150 kg parmezana

0,1 l maslinova ulja

0,300 kg zelenesalate

Priprema:

Očistite crveni luk i češnjak pa ih sitno nasjeckajte. U tavi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani crveni luk i češnjak pa ih kratko popržite dok se luk ne zažuti. Polako dodavajtemljeveno meso i pirjajte na laganoj vatri da posmeđi i počne se razdvajati u grudice. Posolite i popaprite po želji. Pospite suhim origanom, promiješajte pa dodajte 0,5 dcl suhog bijelog vina. Pojačajte vatru da alkohol ispari. Po potrebi dodajte mlake vode, ali pazite da vam na kraju umak ostane dovoljno gust. Izvadite meso iz tave i ostavite ga sa straneda se ohladi. Zagrijte pećnicu na 180C. Očistite tavu u kojoj ste pripremali meso pa u njoj zagrijte maslac, dodajte drugu glavicu nasjeckanog luka i pirjajte dok ne omekša. Ubacite nasjeckane listove svježeg origana i majčine dušice, posolite i popaprite te dobro promiješajte. Dodajte sjeckanu rajčicu iz konzerve i ostatak suhog bijelog vina. Lagano promiješajte na srednjoj vatri kako bi se svi okusi lijepo proželi. Napunite cannellone ohlađenom mesnom smjesom. Namastite vatrostalnu ili keramičku posudu, a dno premažite umakom od rajčice. Na umak poslažite napunjene cannellone. Prelijte ih umakom od rajčice, pospite naribanom gaudom i parmezanom. Pecite 25 do 30 minuta. Poslužite uz zelenu salatu po izboru.