Ostalo

Zagorje na livadi

RTL TV
03.12.2019 10:00

Sastojci:

svinjetina 400 g

luk 100 g

poriluk 50 g

mrkva 50 g

peršin

celer 50 g

brašno 150 g

jaja 2 kom

vrganji 100 g

rajčica 50 g

šampinjoni 100 g

tartufata 30 g

pivo 2 dl

svinjska mast

oštro brašno 200 g


Priprema:

Meso narežemo na kockice, popržimo na svinjskoj masti i stavimo sa strane. Na toj masnoći popržimo luk, poriluk, mrkvu, celer i peršin te dodamo meso pa zalijemo pivom. Začinimo sa soli, paprom, paprikom i rajčicom.

Tijesto za pljukance umijesimo od brašna, jaja i soli i napravimo male pljukance. Na maslinovom ulju kratko popržimo vrganje i šampinjone pa dodamo tartufatu i kuhane pljukance. Serviramo zajedno sa svinjskim paprikašom.