Sastojci:
sušena panceta/slanina 15 dag
crveni luk 1 glavia
češnjak 2 režnja
kiselo vrhnje plavo 1 kom
glatko brašno 200 g
mrkva 1 komad
vrganj 1 komad
sol
papar
lovorov list
peršinov list
svinjska mast
bijelo vino 1 dl
Priprema:
Na masnoći prepržiti kockice pancete, dodati kosani luk i zajedno pirjati. Dodati kosani češnjak, žličicu crvene paprike, mrkvu narezanu na tanke listiće ili sitne kockice, lovorov list, sol. Nakon što sve omekša, dodaje se 1,5 dl bijelog vina. Pustiti da zakuha. Dodati vode po želji. U posebnoj posudici zamiješati 1 vrhnje i 1 žlicu brašna te pažljivo uliti u juhu. Kuhati desetak minuta.
Dok se juha kuha, izrezati kockice od tosta, popržiti ih na suhoj tavi s malo ulja i malo kosanog češnjaka. Na sredinu juhe naribati vrganj.