Ostalo

Zagorska juha

RTL TV
2019-10-29 10:10

Sastojci:

sušena panceta/slanina 15 dag

crveni luk 1 glavia

češnjak 2 režnja

kiselo vrhnje plavo 1 kom

glatko brašno 200 g

mrkva 1 komad

vrganj 1 komad

sol

papar

lovorov list

peršinov list

svinjska mast

bijelo vino 1 dl


Priprema:

Na masnoći prepržiti kockice pancete, dodati kosani luk i zajedno pirjati. Dodati kosani češnjak, žličicu crvene paprike, mrkvu narezanu na tanke listiće ili sitne kockice, lovorov list, sol. Nakon što sve omekša, dodaje se 1,5 dl bijelog vina. Pustiti da zakuha. Dodati vode po želji. U posebnoj posudici zamiješati 1 vrhnje i 1 žlicu brašna te pažljivo uliti u juhu. Kuhati desetak minuta.

Dok se juha kuha, izrezati kockice od tosta, popržiti ih na suhoj tavi s malo ulja i malo kosanog češnjaka. Na sredinu juhe naribati vrganj.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.