Ostalo

Zagrebački odrezak by Dina i Franka

RTL TV
21.11.2019 09:11

Sastojci:

odresci telećeg buta (ruža) 0.500 kg

sir gouda 0.150 kg

svinjska kuhana šunka 0.150 kg

brašno oštro 0.400 kg

brašno glatko 0.300 kg

krušne mrvice 0.400 kg

jaja 10 kom

mlijeko 0.100 l

kupus sviježi 0.300 kg

kiseli krastavci 0.100 kg

češnjak 0.050 kg

limun 0.100 kg

peršin

senf 0.050 kg

kiselo vrhnje 0.100 kg

bučino ulje 0.03 l

špek 0.100 kg

jabučni ocat 0.003 l

krumpir (tvrđa vrsta: Adora ili Jaerla) 0.100 kg

matovilac 0.050 kg

ljubičasti luk 0.050 kg

sol

papar

šećer

ulje


Priprema:

Odreske teleće ruže istučemo batom za meso preko prozirne vrećice ili folije te začinimo. Dok se meso marinira zamijesimo tijesto od brašna i jaja te ga pustimo da odmara. Meso punimo sirom i šunkom, zatvaramo te paniramo u brašnu, jajima i krušnim mrvicama. Kupus narežemo na kocke te ga pirjamo na karamelu kojeg smo izradili zagrijavajući šećer na ulju. Tjesteninu valjamo te izrezujemo na kvadratiće koje kuhamo u slanoj vodi i dodajemo kupusu te začinjavamo. Od jaja i ulja napravimo majonezu te ju pomiješamo s vrhnjem, senfom, kiselim krastavcima i češnjakom uz dodatak limuna kako bi dobili umak tartar. Krumpir kuhamo u kori te ga kratko prebacimo na poprženom špeku, toplo dodajmo na matovilac uz dresing od bučinog ulja.