Ostalo

Zdravko i Moira: Kunić u bijelom vinu

Press
07.02.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

Meso izrezati na komade. Posoliti. Uvaljati u brašno. Pržiti u vrelom ulju dok se ne stvori korica, zatim složiti u lonac, posuti sjeckanim peršinom i lukom (pazite da ostavite malo luka za prilog), dodati malo kima, lovorov list, papar i zaliti vinom.

Poklopljeno meso pirjati oko 25 minuta dolijevajući pomalo vode ako tekućina ispari.

Gotovo meso staviti u zdjelu. Umak začiniti solju i paprom po volji. Reducirati do željene gustoće, procijediti i preliti preko mesa.

Priprema priloga:

Na dijelu maslaca prepržiti luk do zlatno-smeđe boje, dodajte rižu. Rižu malo tostirati pa lagano podlijevati vrućom vodom stalno miješajući. Posolite po ukusu. Gotova riža mora biti pod zub i kremasta. Netom prije posluživanja umiješajte još nekoliko kockica maslaca.