Ostalo

Zdravko i Moira: Plavi njoki

Press
30.01.2017 22:22

2 krumpira

1 žumanjak

0,030 kg glatkog brašna

0,100 kg bovizola

0,040 kg maslac

2 režnja češnjaka

0,050 kg parmezana

0,200 l vrhnja za kuhanje

0,001 kg muškatnog oraščića

Čajna žličica soli

1/2 čajne žličice papra

0,002 l konjaka

2 lista blitve

1 žlica bučina ulja

Skuhati krumpir, pustiti ga da se malo ohladi, oguliti ga i pasirati.
Dodajte jaje, sol i brašna koliko je potrebno da umijesite glatko, ne previše tvrdo tijesto.
Gotovo tijesto oblikujte u dugački "rezanac" debljine prsta i narežite ga na komadiće.
Tako gotove njoke stavite u kipuću slanu vodu i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Kuhajte ih s blitvom da dobiju boju. Bovizolu nasjeckajte na male komadiće. Vrhnje za kuhanje stavite na tavu i povežite sa sirom, dodajte konjak da se sve sjedini i zgusne pa začinite.