2 krumpira
1 žumanjak
0,030 kg glatkog brašna
0,100 kg bovizola
0,040 kg maslac
2 režnja češnjaka
0,050 kg parmezana
0,200 l vrhnja za kuhanje
0,001 kg muškatnog oraščića
Čajna žličica soli
1/2 čajne žličice papra
0,002 l konjaka
2 lista blitve
1 žlica bučina ulja
Skuhati krumpir, pustiti ga da se malo ohladi, oguliti ga i pasirati.
Dodajte jaje, sol i brašna koliko je potrebno da umijesite glatko, ne previše tvrdo tijesto.
Gotovo tijesto oblikujte u dugački "rezanac" debljine prsta i narežite ga na komadiće.
Tako gotove njoke stavite u kipuću slanu vodu i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Kuhajte ih s blitvom da dobiju boju. Bovizolu nasjeckajte na male komadiće. Vrhnje za kuhanje stavite na tavu i povežite sa sirom, dodajte konjak da se sve sjedini i zgusne pa začinite.