Sastojci:
Opis:
U lonac s vodom stavimo filete bakalara, posolimo, ulijemo limunov sok, dodamo lovorov list, papar u zrnu, maslinovo ulje i sve zajedno kuhamo 10-ak minuta. Za to vrijeme ogulimo krumpire, narežemo ih na ploške debljine jednog centimetra, isperemo pod mlazom hladne vode i stavimo u zdjelu s hladnom vodom da ne potamne. Zatim filete ribe izvadimo na stranu, a u vodu od kuhanja dodamo narezan krumpir, začinimo solju i kuhamo 10-ak minuta. U zasebnom loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše na njega složimo red kuhanog krumpira, red oslića, posipamo svježe sjeckanim peršinom, začinimo solju i paprom, te na isti način dalje slažemo dok ne potrošimo sve namirnice. Zadnji red pokapamo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, vodu od kuhanja i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.