Ostalo

Zdravko i Moira: Punašne lignje

Press
01.02.2017 23:00

Sastojci:

Lignje očistiti i oprati. Krila i krakove narezati na rezance i staviti pržiti u tavu na malo maslinova ulja. Češnjak i peršin nasjeckati, kao i krakove i krila liganja kada se isprže. Jako je bitno da lignje ne pržite dugo, jer će ožilavjeti i otvrdnuti. Čim lagano počnu hvatati boju, mičite ih s vatre. Izmiješajte sjeckane lignje sa začinima, krušnim mrvicama i uljem u kojem su se pržili krakovi i krila. Tim nadjevom napunite lignje, vrh zatvorite čačkalicom, pa ih stavite peći na gradele. Ili u pećnicu, pa kad su malo zapečene podlijte ih bijelim vinom i pričekajte da ishlapi. Blitvu i krumpire očistite, stavite ih kuhati u provrelu vodu, zatim ocijedite, začinite maslinovim uljem i soli pa poslužite uz lignje.