Sastojci:
Tijesto
glatko brašno (malo zagrijano)
maslinovo ulje
mlaka voda
malo soli
ocat
Nadjev
sol
ocat
maslac
svježi sir
kopriva
kiselo vrhnje
feta sir
jaja
(količine odrediti prema vlastitom nahođenju)
Priprema:
Izmiksati brašno i sol pa miješajući dodati mlake vode i napraviti mekano tijesto. Dodati ulje i kvasinu te miješajte dovoljno dugo da tijesto postane vrlo elastično. Oblikujte ga, premažite uljem i ostavite da odstoji pokriveno u zagrijanoj posudi oko 20 minuta. Rasprostrite čisti stolnjak i lagano pobrašnite. Razvaljajte valjkom, zatim oprezno rukama razvucite tanko na sve strane dok ne postane prozirno. Pazite da se ne podere. Ostavite na stolnjaku da se malo posuši. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Razvučeno tijesto poškropite rastopljenim maslacem. Premažite nadjevom 3/4 tijesta. Krajeve preklopite preko smjese i počnite savijati tijesto. Prebacite savijaču na lim premazan uljem i premažite ga jajem pa pecite oko 45 minuta dok ne dobije zlatnu boju.