Play ponuda
Play ponuda
MALI TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI

Ako želite savršeno hrskavu tempuru, baš nikad ne preskačite ovaj korak! Evo što savjetuje Špiček...

Tempura je brz i jednostavan japanski način pohanja mesa, ribe ili povrća u laganom tijestu

RTL.HR/ 2.3.2022. u 14:00
Play ponuda

Tehniku su u Japan donijeli portugalski misionari u 16. stoljeću, ali se raširila Japanom i postala prihvaćena kao njihova. 

Osnova tijesta su brašno i ledena voda, a dodaju se i jaja, sol prašak za pecivo, gustin...

U jučerašnjoj epizodi tata i kći Horvat za toplo su predjelo pripremali oslić u tempuri, a Špiček ih je ispitao sve o načinu pripreme te ih opomenuo da nikako ne zaborave ovaj korak u receptu - ledenu mineralnu vodu!

Upravo o hladnoći vode na kraju će ovisiti i hrskavost korice koja je karakteristična za tempuru.

Što je sve savjetovao Horvatima, pogledajte u videu!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zanimljiva činjenica

Znate li što su pizdice? Najbolje su svježe, a ovako pripremljene budu za prste polizati

Play ponuda

Više s weba