Ostalo

Ako želite savršeno hrskavu tempuru, baš nikad ne preskačite ovaj korak! Evo što savjetuje Špiček

Tempura je brz i jednostavan japanski način pohanja mesa, ribe ili povrća u laganom tijestu

RTL.hr
02.03.2022 14:00

Tehniku su u Japan donijeli portugalski misionari u 16. stoljeću, ali se raširila Japanom i postala prihvaćena kao njihova.

Osnova tijesta su brašno i ledena voda, adodaju se i jaja, sol prašak za pecivo, gustin...

U jučerašnjoj epizodi tata i kći Horvat za toplo su predjelo pripremali oslić u tempuri , a Špiček ih je ispitaosve o načinu pripremete ih opomenuo da nikako ne zaborave ovaj korak u receptu - ledenumineralnu vodu!

Upravo o hladnoći vode na kraju će ovisiti i hrskavost korice koja je karakteristična za tempuru.

Što jesve savjetovao Horvatima, pogledajte u videu!