Natjecatelji showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' u svakoj epizodi nauče brojne nove stvari, a s njima i natjecatelji.
Naučili smo razliku između pripreme odreska na pariški način i orly način. Na pariški način meso uvaljamo u jaja i brašno te pečemo na masnoći, a orly je posebna smjesa, slična onoj za palačinke, u koju se umoči namirnica i peče.
Špiček je objasnio i kako se ispravno priprema pileći temeljac, te pokazao trik kojim možete spasiti stvar ako ispadne premasan.
Podsjetio je i što treba učiniti s lisnatim tijestom prije pečenja. Naime, dobro ga je izbosti vilicom, pogotovo ako je nadjeveno, da se može odzračiti.
Predsjednik žirija otkrio je i kako pastrvi nije uvijek nužno čistiti ljusku. Naime, kada se peče ili prži, njena sluz je poželjna, a skidanjem ljuske skinula bi se i ta sluz.
Ponovili smo i kada se meso soli.
"Meso se soli dok je u sirovom stanju, a ne nakon termičke obrade", rekao je Špiček, koji je održao i školicu rezanja luka.
Špiček je objasnio i kako se jedino smije umak zgusnuti pomoću brašna.