Ostalo

Masnoća nije neprijatelj: Evo što je dobro upamtiti kod pripreme mljevenog mesa

Mljeveno meso važno je dobro začiniti, a najvažniji sastojak je - masnoća

RTL.hr
06.02.2022 19:00
Pročitajte još
Ako je mljeveno meso suho, u smjesu za polpete dodajte kruh, evo zašto

U kulinarskoj selekciji u showu ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' prva skupina natjecatelja pripremala je dva jela od mljevenog mesa, a većina kandidata pripremala je polpete. Članove žirija brinulo je da će im polpete biti suhe pa su ih poticali da paze na masnoću.

Pažanin je tako kandidatkinju Ivanu pitao ima li dovoljno masnoće u mesu koje je koristila, a Špiček je dao savjet Sandri: "Nemojte da je suhi polpet. Kad napravite pire, na polpetu stavite žlicu masnoće od pečenja, da ne bude suho", savjetovao je Tomislav Špiček Sandri.

Ivan Pažanin je Ivanu upozorio i na to da pazikako začinjava mljeveno meso.

"Mljeveno meso traži začine, malo više soli", savjetovao joj je splitski chef.

Nove epizode showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!