Ostalo

Masnoća vam se odvaja od umaka? Isprobajte ovaj trik i zaboravite na taj problem

Špiček je otkrio trik kako se masnoća neće odvajati od umaka

RTL.hr
07.02.2022 14:32
Pročitajte još
'Pas na bilo' oduševio žiri! Pažanin: 'Ovakvim jelom otvoriti novu sezonu, ne može bolje od toga!'

Teta i nećakinja Bojana i Tena žiriju su u kulinarskoj selekciji pripremale dva jela od mljevenog mesa.

Pripremile su pureće okruglice u umaku od vina, češnjaka, luka i vrhnja i mesne uštipke punjeni sirom, napravljene od junetine i janjetine.

"Bravo, to mi je baš draga kombinacija mesa", komentirao je Tomislav Špiček.

No s umakom je bilo problema.

"Nešto s njihovim zadatkom je pošlo krivo. Umak je bio vrlo problematične teksture, zgrudao se", rekla je Željka Klemenčić .

Špiček im je zato dao savjet za pripremu umaka.

"Morate pustiti da vino ispari kako se vrhnje ne bi grušalo. U umak ste trebali dodati tri žlice hladne vode, promiješati i ostaviti, onda se ne bi masnoća odvojila", rekao je Špiček teti i nećakinji koje na kraju nisu prošle u TOP 8.

Nove epizode showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!