Pogreške u kuhanju događaju se i najboljima, a kako onda ne bi i kuharima amaterima, kao što su oni u showu ' Tri, dva, jedan - kuhaj! 'No zato su tu članovi žirija Tomislav Špiček , Željka Klemenčić i Ivan Pažanin koji svojim savjetima itekako pomažu i natjecateljima i gledateljima da poprave svoje znanje.
Špiček je jučer tako Josipa i Danijelu upozorio da se na pilećim nogicama trebaju odrezati nokti, a zatim je primijetio i da im je jelo premasno.
"Podlijevaju s pilećim temeljcem koji je pustio puno masnoće i to nije pravilno", rekao je Špiček, onda im je pokazao odličan trik! Salvetom je pokupio masnoću iz jela. Trebate smo paziti da tava u kojoj to radite ne bude vruća.
A kako biste izbjegli pojavu previše masnoće, evo savjeta!
"Trebao bi se zapržiti temeljac, skuhati, procijediti, masnoću svu pokupiti odozgora i onda njime podlijevati", savjetuje chef Tomek.