Ostalo

Uzmite notes i zapišite: Najbolji kulinarski trikovi koje smo naučili prošlog tjedna

Špiček je objasnio i kako se smije umak zgusnuti pomoću brašna

RTL.hr
29.03.2021 13:30

Natjecatelji showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' svakog tjedna nauče brojne nove stvari, pa su tako i prošlog čuli vrijedne savjete.

Naučili smo razliku između pripreme odreska na pariški način i orly način. Na pariški način meso uvaljamo u jaja i brašno te pečemo na masnoći, a orly je posebna smjesa, slična onoj za palačinke, u koju se umoči namirnica i peče.

Špiček je objasnio i kako se ispravno priprema pileći temeljac, te pokazao trik kojim možete spasiti stvar ako ispadne premasan.

Podsjetio je i što treba učiniti s lisnatim tijestom prije pečenja. Naime, dobro ga je izbosti vilicom, pogotovo ako je nadjeveno, da se može odzračiti.

Predsjednik žirija otkrio je i kako pastrvi nije uvijek nužno čistiti ljusku. Naime, kada se peče ili prži, njena sluz je poželjna, a skidanjem ljuske skinula bi se i ta sluz.

Ponovili smo i kada se meso soli.

"Meso se soli dok je u sirovom stanju, a ne nakon termičke obrade", rerkao je Špiček, koji je održao i školicu rezanja luka.

Špiček je objasnio i kako se jedino smije umak zgusnuti pomoću brašna.

Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' svakog tjedna nauče brojne nove stvari

Naučili smo razliku između pripreme odreska na pariški način i orly način. Na pariški način meso uvaljamo u jaja i brašno te pečemo na masnoći, a orly je posebna smjesa, slična onoj za palačinke, u koju se umoči namirnica i peče.

Špiček je objasnio i kako se ispravno priprema pileći temeljac, te pokazao trik kojim možete spasiti stvar ako ispadne premasan.

Podsjetio je i što treba učiniti s lisnatim tijestom prije pečenja. Naime, dobro ga je izbosti vilicom, pogotovo ako je nadjeveno, da se može odzračiti.

Predsjednik žirija otkrio je i kako pastrvi nije uvijek nužno čistiti ljusku. Naime, kada se peče ili prži, njena sluz je poželjna, a skidanjem ljuske skinula bi se i ta sluz.

Ponovili smo i kada se meso soli.

"Meso se soli dok je u sirovom stanju, a ne nakon termičke obrade", rerkao je Špiček, koji je održao i školicu rezanja luka.

Špiček je objasnio i kako se smije umak zgusnuti pomoću brašna.

Pogledajte video i upamtite ove savjete, a novu epizodu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte u 21 sat na RTL-u!