Riječ pizdica na prvi mah nasmijava one koji ne znaju da je pod tim nazivom skrivena dobra, stara dagnja. Naša najrasprostranjenija i najpopularnija školjka nazive se još i mušula i pidoća, a raste samoniklo u grozdovima duž cijele istočne obale Jadrana. Također seuzgajau "pidoćerama" od istarskog sjevera do dalmatinskog juga.
Jadranske dagnje dobre su i smrznute i konzervirane, no najbolje su ako su svježe. Važno je napomenuti da ih se obavezno potrebnotermički obraditi, a najpoznatije jelo s njima je buzara -jednood najjednostavnijih, najjeftinijih i najljepših ljetnih jela.
Uz buzaru je obavezan ukusan kruh koji se umače u toč.
Natjecatelji showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' Vladimira i Siniša pripremali su dagnje na svoj način, no on se nije baš svidio žiriju zbog količine mliječnih proizvoda.
Pogledajte video, anove epizode showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!