Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Zanimljiva činjenica

Znate li što su pizdice? Najbolje su svježe, a ovako pripremljene budu za prste polizati

Pizdicu ste sigurno vidjeli u ponudi raznih restorana, no znate li njen drugi, poznatiji naziv?

RTL.HR/ 2.2.2022. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Riječ pizdica na prvi mah nasmijava one koji ne znaju da je pod tim nazivom skrivena dobra, stara dagnja. Naša najrasprostranjenija i najpopularnija školjka nazive se još i mušula i pidoća, a raste samoniklo u grozdovima duž cijele istočne obale Jadrana. Također se uzgaja u “pidoćerama” od istarskog sjevera do dalmatinskog juga.

Jadranske dagnje dobre su i smrznute i konzervirane, no najbolje su ako su svježe. Važno je napomenuti da ih se obavezno potrebno termički obraditi, a najpoznatije jelo s njima je buzara - jedno od najjednostavnijih, najjeftinijih i najljepših ljetnih jela. 

Uz buzaru je obavezan ukusan kruh koji se umače u toč. 

Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' Vladimira i Siniša pripremali su dagnje na svoj način, no on se nije baš svidio žiriju zbog količine mliječnih proizvoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pogledajte video, a nove epizode showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!

Image

Tri, dva, jedan - kuhaj!

kulinarski show
Hrvatska - 2022
Ponedjeljak - četvrtak u 21 sat
Voditelj
Marijana Batinić
Gledaj na
RTL.HR/ 2.2.2022. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Isprobajte je i vi!

Tihanina Carska pita zaludila goste: "Osjećam se kao car!"

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba