Ostalo

Otkrit ću vam tri trika za spravljanje kolača

Naravno da u slastičarstvu postoje male tajne u pripremi kolača, ali zato se i zovu tajne da se ne odaju. ;) No mogu vam otkriti nekoliko trikova uz koje će vam kolač uspjeti baš svaki put.

Mirjana Špoljar
10.12.2016 17:44

Postoji hrpa stvari na koje morate paziti u slastičarstvu poput; temperature namirnica, vremena i načina miješanja sastojaka, hlađenja i zamrzavanja dijelova slastica, načina spajanja slojeva...a ovdje vam donosim tri najosnovnija trika:

Prvo, sve namirnice koje su vam potrebne za spravljanje kolača izvadite ranije iz hladnjaka. Vrlo je važno margarin i jaja da budu sobne temperature prilikom korištenja u slasticama.

Mirjana Špoljar

Drugo, kod izrade kolača u koje idu sol i kvasac pazite da ne dođu u dodir jer vam se kvasac neće nadići.

I treće, bez obzira na navedeno vrijeme pečenja kolača u receptu, uvijek osobno provjerite je li kolač pečen, pošto nisu sve pećnice jednake.

Mirjana Špoljar

Ukoliko se držite uputa iz recepta, nema razloga da vam kolač ne uspije. Najveća greška pri izradi kolača je što ljudi obično krenu kemijati" s namirnicama, omjerima i koracima. Izrada kolača ima jako uzakmanevarski prostor, zaboravite odokativnu metodu" i stav dodat ću ja još malo".

Držite se recepta, svih propisanih mjera, koristite kvalitetne namirnice i vaša slastica će sigurno uspjeti.

Posjetite i Slastistiku te pronađite velik broj kolača s kojima možete isprobati moje trikove i savjete.