Da bi se osmislila kvalitetna slastica potrebno je vrijeme i kreativnost. Vrhunski slastičar treba prezentirati nešto novo, dotada neviđeno i prije svega sezonsko. Potrebno je biti umjeren u dekoraciji, veličini kolača i spajanju okusa.
Ideja za kolač jednostavno vam bljesne u jednom trenutku, koji puta i usred noći, pa se ustanem da bi zapisala ideju i orijentacioni recept, a poslije ga tijekom pripreme dorađujem.
Ponekad smislim kreaciju brzo, ponekad mi usred nekog drugog posla sine neka luda ideja, koju slijedeći dan pokušam izvesti. Nije bitno imati samo skupe i rijetke namirnice – bitno je od ničega napraviti ono nešto jer tada vaša kreacija dolazi do izražaja.
Za izradu vrhunske slastice potrebna ljubav prema spravljanju kolača, a zatim i vrhunska preciznost. Umjetnost je ugoditi tuđim nepcima! Zadovoljan osmijeh gosta najbolja je ocjena i nagrada za mene.
Cijelo slastičarstvo je umjetnost, a moju umjetnost gledajte četvrtkom u emisiji Sve u 6 na RTL-u ili pronađite recepte na Slastistici .