Ostalo

Zašto sam i kako odlučila postati slastičarka

Završila sam srednju ugostiteljsku školu u Zagrebu. Slastičarstvo nije bilo moj prvi izbor, ali sam na nagovor oca ipak upisala taj smjer i nisam požalila. Da sada krećem od početka opet bi odabrala biti slastičarka, i opet, i opet!

Mirjana Špoljar
11.12.2016 17:46

Trostruka sam državna prvakinja u slastičarstvu, međunarodni sam slastičarski sudac, brend ambasador sam Zvijezda margarina, autorica monogih torti i kolača. Iza mene su 23 godine radnog iskustva u slastičarstvu, a svaka godina je novi izazov i postignuće. Svaka osvojena medalja ima svoju priču i čaroliju.

Biti slastičar nije teško. Biti najbolji u tome je jako teško. Potrebno je biti spreman na velika odricanja, raditi vikendom, praznicima.... Razina stresa zna biti jako visoka te u određenim trenucima zahtijeva brzo razmišljanje i djelovanje.

Mirjana Špoljar

Gost nikad ne smije osjetiti Vaš težak dan...jer on je taj koji daje ocjenu za vaš trud i njegovo zadovoljno lice je ono što poništava sve mane tog posla te čini slastičarstvo jedinim poslom koji bi željela ikada raditi.

Slastičarstvo je veoma kreativno zanimanje. Biti slastičar može biti samo ona osoba koja ima razvijenu maštovitost, mirnu ruku te jednu osobinu koja je najvažnija od svega...biti spreman uložiti sebe u to zanimanje.

Mirjana Špoljar

Ukoliko imate volju nikada nije kasno za krenuti, međutim znam da se mnogineće sa mnom složiti jer za vrhunskog slastičara nije dovoljna samo volja, već kao i slikar, glazbenik ili glumac, mora imati još i talent.

Ako želite testirati svoj slastičarski talent, posjetite Slastistiku i isprobajte neki od ponuđenih recepta! Tko zna, možda se među vama krije neki novi slastičarski superstar. :)