1. Kako pravilno napraviti samoborske kremšnite?
Kod kremšnita ima više stvari koje su bitne! Prvo, lisnato tijesto se mora ispravno ispeći. Kore ne smiju biti blijede jer će biti žilave i moraju dobiti zlatnu boju. Druga je krema. Ako krema nije dovoljno skuhana, neće se ni stisnuti što znači da će ostati škroba u ustima. Također je vrlo bitno kada govorimo o samoborskim kremšnitama da se u vruću kremu od žumanjaka umiješa snijeg od bjelanjaka i onda se ona stegne. Ona mora biti vrlo pjenasta!
2. Kako filetirati naranču?
Ako želite trakice od naranče, onda se naranča mora oguliti tanko te maknuti bijeli dio od naranče. Čim maknemo bijelu stranu naranče, automatski mičemo gorčinu. Dobiveni sok koristimo za vlaženje biskvita, dodavanje u kremu. Vrlo je jednostavno, a kako to izgleda, pogledajte sami!
3. Evo na što trebamo paziti kod šlaga!
Smjesa od žumanjka mora biti jako vruća kada u nju miješamo snijeg od bjelanjka. Kako Tea savjetuje, bjelanjak i masnoća se baš i ne vole, a žumanjak je masnoća. Dakle, i malo žumanjka može opustiti tu smjesu.