Ostalo

"Debeli sloj čokolade se nikada ne stavlja na desert koji se jede vilicom"

Što učiniti kada radimo kolač u kojem nema brašna? Kako napraviti čokoladnu kupolu od čokolade? I kako od slatkog vrhnja napraviti savršen šlag? Evo i odgovora...

Press
17.12.2016 19:03

1. Na što paziti kada pripremamo kolač bez brašna?
U petoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – peci!' natjecatelji su pripremali DM-ov zdravi kolač. Poseban je, zanimljiv i drugačiji od klasičnog kolača jer ne sadrži brašno. Članica žirija Tea Mamut savjetovala je natjecatelje da posebno pripaze na vrijeme pečenja, jer kolač mora ostati vlažan i sočan. Može propasti sredina ili postati jajast ako se ne ispeče kako treba. Treba ih duže peći jer nema brašna, ali i pripaziti da se ne prepeku."

2. Kako koistiti čokoladu za ukrašavanje kolača i torti?
Kod izrade tankih listića i neobičnih figurica u slastičarstvu se koristi balon, papir za pečenje ili staklene zdjele. No treba pripaziti da se balon ne napuše do kraja, da ne bude napet, jer će se dogoditi baš ono što se dogodilo i natjecateljici Katiji – balon bi mogao puknuti od topline, a vas poprskati tekuća čokolada. Čokoladu na kolač treba staviti u tankom sloju. Debeli sloj čokolade se nikada ne stavlja na desert koji se jede vilicom. Može se staviti pločica čokolade koju se zapikne, pa se može odvojiti prstima i staviti sa strane na tanjurić. Ali ne i njom zaliti na cijeli kolač", savjetovala je natjecatelje druga članica žirija, Žakline Troskot.

3. Kako pravilno miksati šlag od slatkog vrhnja

Najbolje da pogledate ovaj video: