1.Žaklinini macaroni
Širom poznati macaroni izrazito su osjetljivi su za izradu jer se slastičari moraju držati recepture doslovno u gram. Žakline je naglasila kako bademovo brašno mora biti usitnjeno. Ako nije, dodatno ga treba prosijati kroz sito. Kada napravite smjesu, kroz slastičarsku vrećicu istisnite malo smjese u obliku kruga na papir za pečenje, i tako nekoliko puta. Prije nego li vaši macaroni idu u pećnicu, macarone je jako važno na zraku sušiti 30 minuta. Obavezno pripazite na temperaturu pećnice.
Tu ima tisuću detalja na koje treba paziti. Natjecatelji ne smiju premutiti bjelanjak jer se on pri spajanju (umješavanju) s brašnom opet može premutiti, pa ćemo dobiti jako rijetku smjesu koja će se razlijevati. Također treba paziti kada macarone treba izvaditi iz pećnice. Za pogrešku je dovoljna sekunda.", izjavila je Žakline.
2.Što kad se stvrdnu kore?
Kod medene pite ili medovika , kojeg su radile Valentina i Kristina, ključno je da kolač odstoji jedan dan prije konzumiranja. Tea im je naglasila kako tvrdim korama treba dosta vremena da 'popiju' vlagu iz kreme kako bi se torta mogla lijepo rezati i bila mekana. Valentina nije imala vremena za čekanje, pa je kore namakala rumom i vodom. I ispale su odlične!
3.Grožđice nikada stavljati na vrh kreme
U Lucinom i Mihajelinom kolaču jabuke se nisu dovoljno ispekle. Razlog tomu su, kako je rekao Tomek , grožđice - koje su sestre stavile na sam vrh kolača. Grožđice traže vlagu, a kako se ne bi presušile i postale hrskave, preporuča se da ih se stavi u sam kolač gdje ima 'soka', a ne na vrh istog.