Ostalo

Igor i Tamara: Druga šansa za pobjedu

Sestra i brat iz Osijeka još od djetinjstva kuhaju zajedno. Kao i kod svakog bratsko-sestrinskog odnosa, i kod Tamare i Igora sve pršti od energije, a u njihovoj se kuhinji često mogu čuti prepucavanja i vika. Hoće li se uspjeti snaći za radnom jedinicom na setu showa 'Tri, dva, jedan – peci!'?

Press
08.12.2016 11:56

U novoj sezoni Tamara i Igor Hranić branit će boje svoje Slavonije. Komercijalna agentica i food bloger zajedničkim će snagama tražiti put do pobjede i novčane nagrade koja je Igoru za dlaku izmakla u prošloj sezoni. Naime, njegov put do titule najboljeg slastičara amatera zaustavio se tik pred finale, no to ga nije obeshrabrilo da pokuša ponovno, ovaj put sa sestrom.

Igor vodi i piše food blog već četiri godine, a osim pripreme torti i kolača, bavi se i uzgojem organskog bilja. Kulinarstvom se bavi od svoje 14., a profesionalno od 20. godine. Mišljenja je kako treba poštivati svaku vrstu namirnice, ali i znati kako je tretirati i kvalitetno obrađivati. Priznaje da mu je tvrdoglavost najveća mana, no u najgorim i negativnim situacijama i dalje ostaje pozitivan i šalje pozitivnu 'vibru'. Volio bi otvoriti ugostiteljski objekt i raditi ono što najviše voli, a to je kuhanje.

321 peci

Tamara je također kreativna u kuhinji. Voli istraživati nove, slatke okuse i eksperimentirati s receptima. Veliki joj je izazov kada tradicionalnom desertu dade dašak modernog štiha tako što izmjeni dio u recepturi. Tamara najčešće priprema čokoladne brownies kolačiće koje obožava jesti, dok je cheesecake zauzeo drugo mjesto na ljestvici omiljenih joj slastica. Međutim, najponosnija je na svoju prvu jogurt-tortu s tostiranim bademima i grožđem, koju su njezini najmiliji u tren svu pojeli.

Ako pobijede, brat i sestra Igor i Tamara rado bi otvorili prodavaonicu slastica baziranih na zdravoj prehrani od konoplje i voćnih smootieja.