Ostalo

Okus djetinjstva su mi šnenokle, a žiri bih pokušala osvojiti štrudlom od jabuke

Voditeljica nove sezone slastičarskog showa otkriva zašto se veseli povratku na RTL, te kako se ona snalazi u kuhinji!

Press
07.11.2016 15:06

Ove se jeseni vraćate na RTL, medijsku kuću u kojoj je započelo vaše televizijsko putovanje. Prije no što vas pitamo o novim projektima, možete li se prisjetiti kako je izgledala vaša svakodnevica na RTL-u u to vrijeme. Vodili ste vrlo popularan talk show Sanja", tepali su vam da ste hrvatska Oprah"... Svijet televizije otad se sigurno promijenio!

- Obožavala sam taj period rada na RTL Televiziji. Sjećam se samih početaka kad smo na Zrinjevcu s uzbuđenjem odbrojavali dane do početka emitiranja. Osjećali smo da stvaramo nešto novo, neke nove televizijske boje. Predivna ekipa, redakcija kakvu možeš poželjeti, mnogi od tih predivnih ljudi danas rade u medijima, na visokim i odgovornim pozicijama. Nije uvijek bilo lako, ali voljeli smo taj projekt, prvi dnevni talk show u Hrvatskoj. Ne vjerujem da se svijet televizije promijenio do danas, ljudi uvijek vole gledati dobre, tople, ljudske priče i zabavu.

Vaš prvi "povratnički" projekt je Tri, dva, jedan-peci" u kojem ćete imati voditeljsku ulogu. Veselite li se angažmanu na ovakvom formatu? Unatoč godinama iskustva na TV-u, pretpostavljam da je svaka nova emisija ujedno i novi izazov koji sa sobom nosi pozitivnu tremu ili bar uzbuđenje?

- Naravno da je svaka emisija i svaki format novi izazov. Uvijek je prisutno uzbuđenje i trema hoću li biti na razini zadatka. Inače, taj projekt volim isto kao i Tri, dva, jedan-kuhaj". Jako me veseli i jedva čekam početak. U vremenu adventa, kada svi pripremamo slastice za Božić i Novu godinu i kada nam domovi mirišu na vaniliju i cimet, mislim da će gledatelji s istim žarom gledati emisije kao što ću se ja veseliti snimanjima.

Što mislite, što će vam najlakše/najteže pasti tijekom snimanja?

- Najteže će mi biti opraštati se od natjecatelja i oduprijeti se slasticama... A sve će drugo biti lako i predivno.

Kako biste se vi snašli u ulozi naših slastičara-amatera? Često pravite kolače? Ili ste više za slanu varijantu oblizeka?

- Divim se majstorstvu ljudi koji su bili u tim formatima. Ja sam više slani tip, ali pojedem i slatko. Imam neke svoje omiljene i sto puta isprobane recepte pa uglavnom njima impresioniram prijatelje.

Sjećate li se vaše omiljene slastice iz djetinjstva?

- Prvo mi na pamet padaju šnenokle! I dandanas ih volim napraviti u ogromnim količinama i onda kada ih ostane malo, skrivam ih od djece pa pojedem potajno.

Koja slastica najbolje nadopunjava obiteljska druženja, a koja popravlja loš dan na poslu ili onaj u koji ste zakoračili ustavši na lijevu nogu?

- Sve od čokolade! Čokoladni mousse, palačinke s čokoladom ili u brzini tabla čokoladeee!

Da uđete u finale showa, kojim biste receptom pokušali osvojiti žiri?

- Bojim se da bi teško ušla i u polufinale, ali svakako bi im napravila svoju verziju štrudle od jabuka. Domaće je domaće!

Kad ste loše volje, što vas može oraspoložiti?

- Dobar prijatelj, čaša crnog vina, crna čokolada.... Cheesecake!

Što kažete na sve prisutniji trend da se današnji frajeri sve ranije hvataju kuhače i impresioniraju nježniji spol upravo kulinarskim umijećem?

- Ajoooj, zašto nisam dvadeset godina mlađa!