Ostalo

'Ove godine će i žiri stati za radnom jedinicom!'

Članica žirija showa 'Tri, dva, jedan – peci!' u kratkom nam je intervjuu otkrila zašto slastice iz njezine slastičarnice imaju francuska imena, čemu se iznova radije svakog Božića i što nas očekuje u novoj sezoni najslađeg showa RTL-a!

Press
10.12.2016 12:03

Promijenili ste siguran posao kako bi postali poduzetnica i ostvarili san, tj. otvorili slastičarnice. Otkud tolika ljubav prema slasticama?

Kod mene je od školskih dana prisutna ljubav općenito prema kuhanju i hrani. Vrlo rano sam otkrila da je kuhanje jedini način gdje se kreativno mogu izraziti, s obzirom da sam totalni antitalent za crtanje, pjevanje, plesanje... Nakon službenog školovanja, napravila sam prvi korak u kulinarstvu - upisala sam školu za slastičara/pekara i tu se zarazila slasticama i zapela u slatkom svijetu.

Vaša slastičarnica 'Amélie' vrlo brzo je postala omiljeno mjesto zagrebačkih slatkoljubaca. Neosporno je da su slastice koje nudite jaaaako fine. No, nas zanima zašto vaše torte i kolači imaju francuska imena?

Kako sam veliki ljubitelj francuske kuhinje, a možda još više načina na koji oni pristupaju hrani, kako u njoj uživaju, kako su pravi hedonisti po tom pitanju, kao i ja sama, te nakon što je odluka pala da će se slastičarnica zvati 'Amèlie', sve drugo je išlo spontano. Prvo je nastala Amèlie torta, moje prvo autorsko djelo, onda mi je svaka sljedeća osmišljena torta ličila ne neku Marie, Nathalie, Juliette...

Kako zapravo nastaju 'Amélie' slastice?

Nastajanje 'Amèlie' slastica nimalo se ne razlikuje od načina kako sam prije i sama radila slastice kod kuće. U potpunosti koristimo sve prirodne namirnice, bez ikakvih slastičarskih pomagala, gotovih krema, aditiva itd. Naravno da se isključivo koristimo slatko vrhnje i maslac, to je po mome osnova svakog ozbiljnog slastičarstva. Zato možda naše torte i ne izgledaju uvijek savršeno, jer slatko vrhnje nije tako postojano kao biljno, ali tu kod mene nema kompromisa.

Koliko se macaronsa, kolača i tartova pojede u vašoj slastičarnici?

Puno, puno slastica prođe kroz ruke u našoj slatkoj kuhinji, pa tako i u našim lokalima, tako da na godišnjoj razini stotine tisuća ljudi uživa u našim slatkim radostima.

Pripremate li nam nešto novog u skorijoj budućnosti? Neki novi slatki projekt? Novi kolač?

Upravo smo ovaj tjedan uveli naše novo zimsko pojačanje" kao što su Mont Blanc (desert s kestenom) i Dôme au chocolat (za sve čokoladoljupce). Naravno, tu su i agrum,i pa imamo neodoljivu kombinaciju naranče i tamne čokolade, a uskoro nam stiže i kolač s slanim kikirikijem, pa kava-čokolada... Uf, nema tu kraja! J

Koji je vaša najdraža slastica koju ste ikada napravili ili jeli?

Uvijek ona nova koju osmislim i ta mi ostaje favorit do sljedeće. I tako uvijek ispočetka.

Kako se opuštate, provodite slobodno vrijeme? Imate li hobi? Koja vam je najdraža knjiga, pjesma, film?

Kad si poduzetnik i imaš tri slastičarnice i 30 zaposlenih, slobodnog vremena nema baš puno, na žalost. Svo slobodno vrijeme je rezervirano za mog sina, a ono malo što si uspijem ukrasti je odlazak na Sljeme nedjeljom rano ujutro, tako da sam već u 10 sati kod kuće. Knjigu stignem pročitati na godišnjem odmoru, jer jedino tada imam odmornu glavu da mogu uživati u njoj.

Kako su izgledale božićne pripreme u vašem domu dok ste bili mali?

Ništa drugačije od ostalih. Jedino što si kao dijete potpuno bezbrižno dočekivao svaki Božić čekajući poklone pod borom, a tu su i neizbježno okupljanje obitelji i prijatelja.

Što ste željeli postati kad odrastete"?

Mislim da se moje maštarije ne razlikuju od drugih curica. Bilo je tu svega, od stjuardese do učiteljice, pjevačice, plesačice... Ali svakom godinom moga odrastanja shvaćala sam da nemam nikakve talente za sve navedeno J

Što biste voljeli dobiti ove godine pod bor?

Nema tog poklona koji može još više ispuniti moje srce od čestitke moga sina koji na najposebniji mogući način napiše lijepe riječi i želje za mene. Povrh toga želim svima dobro zdravlje, a ostalo sve dođe na svoje.

Ove godine punokrvna ste članica žirija showa 'Tri, dva, jedan – peci!'. Možete li nam otkriti što nas očekuje u slijedeća dva tjedna na malim ekranima?

Svakako se nadam kreativnim i maštovitim slasticama. Voljela bih da kandidati doživljaju naše eventualne kritike isključivo konstruktivno, jer će to doista i biti. Ne bi imalo smisla da za sve slastice kažemo da su fine i ne ukažemo na pogreške koje su se dogodile pri izradi. Nadam se da će svi natjecatelji biti otvorenog uma i da će ovaj show shvatiti kao mogućnost nadograđivanja svojeg znanja u pripremi slastica. Jedinicama se nikako ne nadam, a voljela bih svakako udijeliti koju desetku, što znači da će me netko oboriti s nogu svojom kombinacijom okusa. Ono što mogu otkriti jest da će i žiri ove godine imati priliku stati za radnom jedinicom! Napravit ćemo slastice na licu mjesta, kako bi nas kandidati još bolje upoznali kroz naše slatke delicije, te kako bi i sami imali pokriće za sve ono što ćemo im prigovoriti".

Žakline u ulozi članice žirija showa 'Tri, dva, jedan - peci!'moći ćemo gledati od ponedjeljka, 12. prosinca u 21:15 sati, samo na RTL-u!