Ostalo

Papir za pečenje: nezamjenjivi pomagač u pripremi keksića

Nema te osobe koja barem jednom u životu nije koristila papir za pečenje.

Promo
13.12.2016 14:38

Korištenje ovog proizvoda u kuhinji ima brojne prednosti poput; otpornosti na visoke temperature, cijene, skraćuje vrijeme čišćenja jer nema mukotrpnog ribanja suđa te na kraju krajeva predstavlja zdraviju opciju pri pripremi kolača.

alupack folija

U ovo blagdansko vrijeme donosimo vam naša omiljena tri recepta za keksiće u kojima je papir za pečenje nezaobilazan pomagač u pripremi slastica.

Linzer Keksići

linzer keksi

šalice badema

šalice smeđeg šećera

2 i pol šalice brašna

žličice praška za pecivo

žličice soli

žličice mljevenog cimeta

1 šalica maslaca

1 jaje

1 žličica ekstrakta vanilije

pekmez po izboru

Upute

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Bademe rasporedite na lim za pečenje, pecite 6 do 8 minuta i ohladite. U blenderu zatim usitnite tostirane bademe i šalice smeđeg šećera.

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.

Koristeći mikser istucite maslac i preostali smeđi šećer, 2 do 3 minute. Dodajte jaje i vaniliju te nastavite miksati na niskoj brzini. Ubacite usitnjene bademe i mješavinu brašna. Još kratko miksajte, a zatim podijelite tijesto na dva dijela, oblikujte dvije kugle, zamotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak na 2-3 sata.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Svaki komad tijesta tanko razvaljajte i kalupom izrežite na manje komade. Lim prekrijte papirom za pečenje i posložite tijesto. Pecite do zlatno smeđe boje, 10-12 minuta uz napomenu da na pola puta okrenete keksiće u pećnici. Nakon što se ohlade, jedan dio keksića premažite s pekmezom, dok drugi dio pospite šećerom u prahu. Nakon toga jednostavno spojite kekse s pekmezom i kekse s šećerom u prahu i poslužite.

Čoko keksi

cro-7bdd8916-8f39-11ec-8ead-0242ac120014

2 i pol šalice brašna

1 žličica soli

1/2 žličice sode bikarbone

1 šalica maslaca

1 šalica smeđeg šećera

1/4 šalice kristal šećera

2 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

2 šalice nasjeckane čokolade

1 šalica oraha, grubo sjeckani (opcionalno)

Upute

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu.

U drugoj zdjeli mikserom spojite maslac i šećer. Nakon 2 minute miksanja dodajte jaja, ekstrakt vanilije te na kraju suhu mješavinu brašna te komadiće čokolade i orahe.

Lim prekrijte papirom za pečenje i sa žlicom stavljajte smjesu u malim hrpicama. Pecite 12 do 15 minuta, pričekajte da se ohlade i poslužite.

Čipkasti keksi

keksi

2 žlice maslaca

šalice kristal šećera

šalice smeđeg šećera

šalice kukuruznog sirupa

prstohvat soli

šalice brašna

šalice usitnjenih badema

Upute

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

U tavi na laganoj vatri zagrijte maslac, šećer, kukuruzni sirup i sol, povremeno miješajući. Uklonite s vatre i dodajte u brašno i bademe te pomiješajte smjesu.

Uzmite otprilike pola žlice smjese i stavite na papir za pečenje . Pazite da ostavite razmak između keksića. Pokušajte žlicom ili prstima oblikovati što pravilnije i tanje krugove. Pecite do zlatno smeđe boje, 5 do 7 minuta.

Ohladite prije posluživanja.

U slast! :)